På onsdag får IFK Kungälv besök av topplaget Västerås SK i en viktig match för båda lagen.

Västerås SK studsade snabbt tillbaka efter onsdagens storförlust borta mot Edsbyn med hela 3-8 genom att vinna derbyt mot Tillberga i fredags i ABB Arena med 9-4. För IFK Kungälvs del gäller det att precis som Västerås gjorde mot Tillberga – att studsa tillbaka efter förlusten på bortais mot Vänersborg i fredags med 9-5.

Innan matchen hade Kungälv visat gryende form genom segrar över Villa-Lidköping och Tillberga och det lär behövas en liknande insats som i den senaste hemmamatchen mot Villa-Lidköping för att kunna rå på Västerås.

Västerås som förra säsongen tog sig hela vägen till SM-final har förstärkt laget ytterligare inför årets säsong och har en imponerade bredd. En spelare som inte går att ersätta med bredd, även om det är spelare i landslagsklass, är lagets stora stjärna Johan Esplund som saknats i de två senaste matcherna efter att ha fått en hjärnskakning när han spelade för Sveriges A-landslag i det senaste landslagsuppehållet.

Det återstå att se om han finns med på onsdag då det gäller för Västerås att ta poäng i kampen om en topp-tvåplacering, samtidigt som Kungälv behöver poäng för att undvika kvalstrecket nedåt och på samma gång närma sig lagen på slutspelsplats.

För IFK Kungälvs del gäller enligt tränaren Ari Holopainen att visa upp ett bättre tålamod än mot Vänersborg. Om Johan Esplund är med i Västerås spelar mindre roll kring hur hemmalaget spelar.

– Det känns väl lite tveksamt om han är med, men Västerås har så oerhört många bra bandyspelare att det egentligen inte spelar så stor roll. Det vi måste göra är att anfalla vid rätt lägen, med rätt antal spelare. Mot Vänersborg börjar vi tuta och köra alldeles för mycket, vilket gör att de kontrar sönder oss i andra halvlek faktiskt. Vi måste göra vår grej nu i 90 minuter och sätta defensiven och ta vara på de chanser vi vet att vi kommer få, säger Ari Holopainen.

Matchen mot Västerås börjar 19.00 på Skarpe Nord. Som vanligt laddar supporterklubben Skarpa Gubbar upp på Combi i Kungälv innan matchen med Before Bandy.

IFK Kungälv hälsar alla varmt välkomna till matchen och hoppas på bra stöd från läktaren. Innan matchen kommer IFK Kungälv att hedra vår bortgångne eldsjäl Tore Steinsson med en tyst minut.