IFK Kungälv tog sin tredje seger på fyra matcher när laget hemmabesgrade mesta mästarna Västerås SK med 6-3.

Segern satt dock långt inne och efter en pigg inledning av Kungälv tog Västerås över det mesta av spelat efter cirka fem minuter. Hemmalagets försvar var däremot kompakt och så värst många farliga målchanser skapade gästerna inte. När det väl skapades var Jesper Thimfors i Kungälvsmålet en demon som sett över matchen gjorde ett par ”omöjliga” räddningar.

Trots spelövertaget för gästarna var det IFK Kungälv som tog ledningen med 1-0 efter att Robin Mohlén hittade Simon Artig med en djupledspass rätt igenom VSK försvaret. Artig tog emot bollen och klippte kanske inte helt rättvist in 1-0 till Kungälv i den 28:e minuten.

Västerås replikerade snabbt och vände på några minuter matchen genom två snabba mål av Magnus Joneby. Första målet kom efter ett inspel från väsnterkanten framför mål och andra efter en hörnretur. I den 43:e minuten var det Kungälvs tur att replikera då hela VSK-försvaret trodde att att en onside Simon Artig var offside. Via ett hårt inspel från kanten från Artig kunde Axel Ekholm sedan elegant styra in 2-2 bakom Andreas Bergwall i VSK-målet.

Halvridsresultat: 2-2

Kungälv startade sedan den andra halvleken inspirerande och fick bättre koll på Västerås, vars spelövertag blev mindre och mindre. Trots bättre Kungälvsspel tog Västerås återigen ledningen i matchen efter att Magnus Joneby satte dit sitt tredje mål i matchen efter ännu en hörna. Målet kom i den i den 65:e minuten och bara tre minuter senare kunde Kungälvs bäste utespelare för dagen, Jesper Henriksson, trampa fram längs sin högerkant. Hans inspel mot mål styrdes turligt för Kungälvs del in bakom Bergwall till 3-3.

Nästan direkt efter målet vaskade Kungälv fram en hörna. En hörna Mikael Lindberg satte dit returen på vilket betydde 4-3 till Kungälv. Efter målet såg hemmalaget ut som bålgetingar så fort Västerås hade bollen och tidigare nämnde Henriksson åkte fram och tillbaka som en duracellkanin på isen.

Västerås försökte lyfta upp sitt spel och började lyfta mer och mer långa bollar in mot Kungälvsförsvaret. Något mer mål för gästerna blev det inte och istället kunde Kungälv punktera matchen genom att Ted Skolgund först satte dit 5-3 på passning från en framstormade Mathias Johansson och 6-3 genom ett långskott från Lukas Persson efter att Viktor Wareborn heroiskt vunnit två raka motlägg och kämpat fram bollen till Persson.

Sett över 90 minuter var segern helt rättvis för Kungälv, trots ett  spelövertag för Västerås i den första halvleken. Kungälv passerade i och med segern Kalix i tabellen och närmade sig samtidigt slutspelslagen. Innan matchen hyllades också föreningens eldsjäl och nyligen bortgångne säkerthetsansvarige Tore Steinsson med en tyst minut. Tore log säkert från sin himmel tillsammans med andra gamla IFK:are när han såg laget spela i kväll. Ett Kungälv som saknade febersjuke Fredrik Johansson som ersattes av Daniel Gratjov som var tillbaka i truppen efter ett par matcher vid sidan.

Härnäst väntar nu en match på fredag borta mot Edsbyn innan Kungälv tar emot Kalix på Skarpe Nord på söndag klockan 13:15.

Mer om matchen ser ni på torsdagen i BandyTV som efter matchen gästades av Kungälvstränaren Ari Holopainen och högerhalven Jesper Henriksson.

Alla matchfakta från matchen hittas här.