Kungälv drar mot nordost och Hälsingland för att under fredagen ta sig an Edsbyn i ännu en viktig streckmatch för IFK´s del.

Edsbyn har gått lite över förväntan i årets serie sett till skador och spelare som lämnat för andra klubbar. Om bandyn ligger i Kungälvs DNA som Miguel Odhner tycker, så ligger den än djupare i Hälsinglands DNA. Landskapet har en otrolig bredd och lyckas alltid hålla sig med fulla och kompletta trupper trots viss omsättning av spelare till sydligare lag eller Ryssland. Det måste betraktas som mycket starkt gjort.

Lagen kommer senast från två vinster, IFK mot Västerås med klara 6-3 och Edsbyn med 9-3 på bortaplan mot TB Västerås och båda lagen befinner sig i vinnarspåret.

I Kungälv är naturligtvis humöret på topp efter den härliga segern mot VSK men tränare Holopainen vill inte ge några förhandstips utan konstaterar att det är en lång resa och att IFK skall göra ”sina” 90 minuter. Vi får se vad det innebär när domaren blåser av matchen runt kl 21 på fredga kväll.

Historiskt har Kungälv i modern tid spelat jämt mot Edsbyn och förra årets Biomatch på trappan höll så när på att ge IFK-vinst. Det var först i matchens 83 spelminut som Edsbyns ledningsmål föll efter att Kungälvskamraterna haft ledningen med 6-5. Slutresultatet blev 7-6 till Edsbyn genom att Edsbyns Simon Jansson satte segermålet till Edsbypublikens stora jubel. Det var en kul rysare att följa på biografen men surt med tappad ledning och förlust.

I returen hemma på Skarpe Nord den 28 december 2013 fick IFK revansch och vann med 5-2 genom bland annat två mål av Axel Ekholm. Kan Axel upprepa sig borta denna gången är naturligtvis en berättigad fråga.

- Jag skall försöka att upprepa mig och det vore roligt om det gick. Med samma inställning som mot VSK i onsdags kan vi komma riktigt långt och kriga i 90 minuter är det som gäller, säger en nöjd Axel Ekholm som nyss avslutat ett fyra timmar långt matteprov

Även om matchen inte denna gång kan följas på biografen Trappan utan via bandypuls eller elitrapport så skall det bli kul att se om IFK behåller sin postion i vinnarhålet eller ramlar ner i dödens kvalgrupp igen.