Av 14 hörnor producerades ett mål och en i ribban. Ett facit som förbryllar ett tidigare så säkert hörnlag som Kungälv och med normal utdelning kunde IFK vunnit.

Matchbilden var den förväntade att Edsbyn hade boll och Kungälv försvarade sig och ställde om när tillfälle gavs. Taktiken var framgångsrik under första halvlek och IFK tog också ledningen redan i matchens andra spelminut genom Lukas Persson som fortsätter att leverera. Passningen stod Fredrik Johansson för som åter var tillbaka efter några sjukdomsdagar. Edsbyn kvitterade dock efter ytterligare fem minuters spel och tog sen ledningen till 3-1 genom mål av i tur och ordning Daniel Liw, Simon Jansson och Daniel Jonsson innan Kungälv fick utdelning på en av sina många hörnor. Hörnan slogs in av Fredrik Johansson i första halvleks sista sekunder. Ett psykologiskt viktigt mål i en jämn halvlek och som gav mersmak till andra.

Halvtid: Edsbyn – IFK Kungälv 3-2

Andra halvlek började lite trevande med försiktigt ställningskrig och först i matchens 64:e spelminut, när IFK´s Andreas Bergren satt på botbänken, kunde Edsbyn dra ifrån till 4-2 genom Robin Ehn, frispelad av Daniel Jonsson. Minuterna senare ökar de på till 5-2, än en gång genom en fin prestation. Simon Jansson trasslar sig fram på kanten och spelar in till Daniel Liw som inte gör något misstag bakom för övrigt utmärkte Thimfors i Kungälvs mål.

IFK ger dock inte upp utan vaskar fram den ena hörnan efter den andra men det vill sig inte med skyttet. Närmast är en klockren ribbträff från Fredrik Johansson. Mål där och det kunde blivit nerv på slutet. Istället gör Robin Ehn sitt andra och Edsbyns sjätte mål för kvällen och luften går ur IFK. Resten av matchen spelas i princip bara av och siktet är redan inställt på söndagens match mot Kalix.

Hörnorna blev ikväll Kungälvs akilleshäl. 14 framvaskade hörnor mot Edsbyns två och som förr alltid var en rejäl målchans. Ikväll gav bara en hörna utdelning och en träffade ribban. Om normal utdelning hade levererats kunde Kungälv mycket väl vunnit även om Edsbyn är ett mycket bra bandylag.

- Känns tungt att förlora matchen när det egentligen är fyra misstag som ger Edsbyn chanserna till 4-2. Vi 4-2 anfaller vi också lite väl mycket och tappar något av tålamodet, säger tränaren Ari Holopainen.

- Vi får också hem och träna lite mer på fasta situationer för att öka utdelningen men det är femte matchen i rad som vi gör en bra match om man frånser våra misstag. Minskar vi dessa ytterligare så kommer de poäng vi behöver, avslutar Ari innan de rullar mot Falun för övernattning och en lättare träning på Lugnets stadion innan bussen rullar mot Kungälv igen under lördagen

Slutresultat: Edsbyn – IFK Kungälv 6-2 (3-2)