IFK Kungälv förlorade på söndagen mot ett Kalix som spelade smart och vann rättvist på Skarpe Nord med 1-5.

Kungälv började matchen inspirerat och kontrollerade både bollen och var laget som skapade målchanser. Desto längre halvleken gick jämnades spelet ut och när regnet började falla i den första halvleken blev det mycket långa lyft fram och tillbaka mot samlade försvar.

Efter cirka 20 minuter in i matchen fick IFK Kungälv en tung skada då Jesper Henriksson tvingades gå av efter en bentackling. Jesper kunde själv åka av isen och vi får hoppas att han kan vara hel igen till annandagen mot Tillberga.

I den 32:e minuten tog Kalix ledningen på hörna som Mikael Jansson fick bra träff på. Innan halvtidsvilan hann Kungälv kvittera efter Axel Ekholm petade in 1-1.

Halvtidsresultat: 1-1

Den andra halvleken hann knappt starta innan Kalix tog ledningen med 1-2 efter Erik Olovsson från egen planhalva trampade igenom ett stillastående Kungälv och serverade Simon Viklund som bara hade att lägga in bollen i Kungälvsmålvakten Victor Lindbloms mål.

För Kungälv blev hela den andra halvleken ett typ exempel på en sådan där dag där inget fungerar. Öppna mål missades och passningar och åkningar stämde inte som i tidigare matcher. Kalix lyckades å sin sida med det mesta och spelade smart i ledningen och kunde enkelt skaffa hörna efter hörna i sina omställningar.

Två hörnmål sänkte också Kungälv mellan den 63:e och 69:e minuten och efter 1-4 kom Kungälv aldrig tillbaka i matchen. Slutresultatet skrevs till slut till 1-5.

För Kungälvs del är det bara att lägga den här matchen åt sidan och ladda om inför annandagsfesten mot Tillberga. Laget vet att kapaciteten finns där efter en rad starka insatser den senaste tiden. Nu får både spelare och ledare ta lite julledighet efter en intensiv vecka med tre matcher på sju dagar.

Räkna med ett revanschsuget IFK Kungälv på annandagen 15.00 då Tillberga kommer på besök.

Matchfakta hittas här: