Det var uppdukat för fest. IFK Kungälv var laddat och visade både publiken och Tillberga att när det är fest då är Kungälv som bäst.

Det 1608 bandysupportrarna behövde aldrig tveka. IFK Kungälv visade direkt att man vägrade att förlora sin egen annandagsbandyfest på Skarpe Nord och körde över gästerna Tillberga från Västerås med 10-4.

Stor segerregissör i IFK Kungälv blev mittfältaren Robin Mohlén som stod för hela fem poäng. Redan i den första minuten styrde han på ishockeyvis in 1-0 efter ett frislag från kanten från Miakel Lindberg.

- Det var rätt snygg faktiskt, en variant från Lindberg och han slår en pass i min åkning, säger Robin Mohlén själv om målet.

Kungälv trummade på och gick ifrån till 4-1 ett i halvlek. Robin Mohlén var själv inblandad i två av det ytterligare tre målen genom att själv göra ett och sedan passa fram skyttekungen Lukas Persson till 2-0 målet som kom redan i den fjärde minuten.

Halvtidsresultat: 4-1.

Kungälv rivstartade precis som i den första halvleken den andra halvleken med fart och fläkt och ökade snabbt på till både 5-1 och 6-1. Återigen var Robin Mohlén en av målskyttarna.

- Jag tycker vi åker mycket mer skridskor än dom och vi visar att det är vi som är det bättre laget hela matchen, säger Robin Mohlén.

Tillberga stack upp då och då och var hela tiden farliga på sina fasta situationer. Tillbergas mål kom till på två hörnor och två straffar, men ute på isen var Kungälv för dagen bättre på det mesta.

Skyttekungen Lukas Persson visade sin glödheta förmåga framför mål och petade in både omöjliga och möjliga chanser och till slut så hade nyförvärvet gjort ytterligare ett hattrick i Kungälvs dressen.

För Kungälvs del var segern en härlig revansch för förra veckans magplask hemma mot Kalix och nu blickar hela föreningen fram mot en härlig andra halva av elitseriesäsongen 2014-2015.

Mer om matchen  hör ni i BandyTV under lördagen som gästades av Robin Mohlén och IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

IFK Kungälv vill också passa på att tacka den underbara publiken på Skarpe Nord som under fredagen var en kokande kittel som fick uppleva bandy när den är som bäst.

Matchfakta från matchen hittas här.

Vi hoppas också att alla letar sig tillbaka till Skarpe Nord den 6 januari då svenska mästarna Sandviken kommer på besök.

Heja Kungälv! #viärkungälv