Matcherna duggar tätt så här i juletid och efter den kassaskåpssäkra vinsten mot TB Västerås väntar nu Ljusdal på bortaplan under söndagen.

Ljusdal fick i sin annandagsmatch se sig besegrade med 6-4 mot rivalen Broberg. Broberg ledde länge med klara 6-1 innan Ljusdal snyggade till siffrorna på slutet och Brobergs seger var aldrig hotad enligt flera media. LBK bör heller inte vara något problem för ett tänt och taggat Kungälv som också slog Ljusdal bekvämt i inledningen av serien med klara 5-1 i Ale Arena.

Spelare att se upp med är Kalle Mårtensson som på egen hand kan producera under matcherna, målvakten Jonas Svensson är alltid sevärd trots sin ringa höjd över havet och skickliga Oscar Jonsson men som helhet har Ljusdal en bit kvar till stabilitet och klättring i tabellen. Inte ens come backande Daniel Skarps har lyckats lyfta laget. Oavgjort mot Sirius och Broberg samt vinst mot TB Västerås är vad laget mäktat med så här långt och parkerar på näst sista plats i tabellen. Flera matcher har trots allt varit mycket jämna och med förlustmål inslaget i slutminuterna så seger för Kungälv är inget självskrivet kapitel utan skärpa och inställning i 90 minuter är ett måste.

Historia är en sak och nutid en annan. Nu är det ny match och vi som känner Kungälv vet att det ibland inte alltid blir som vi förväntar oss. Topprestationer blandas med mindre godkända insatser mot lag som man på pappret bör/skall slå. För att haka på kampen om slutspelsstrecket så är vinst ett måste i morgondagens  match. Två poäng upp till Österbergs Vetlanda och tre till Vänersborg som befinner sig på sista slutspelsplatsen är nuläget. Vetlanda och Vänersborg möts också i nästa omgång och något av lagen har en chans att dra ifrån det jagande kopplet. Kampen om slutspelsstrecket är stenhård och ett getingbo samt med Kalix flåsande Kungälv i nacken, med en match mindre spelad dessutom, så måste Kungälv helt enkelt vinna för att inte tappa mark.

När vi når lagledare Jörgen Sjöholm i bussen på väg upp så hälsar han att alla är hela och rena men höjer ett varningens finger för kylan. -20 säger prognosen men det bör nog kunna bli spel ändå. 3×30 minuter finns ju alltid att tillämpa.

Nu är vi i Kungälv alltid optimister och tror på ännu en väl genomförd match av IFK och vi ser gärna många repriser av Erichsen utmärkta bild till denna artikel.

Matchen följer ni på www.elitrapport.se eller www.bandypuls.se