Kungälv förlorade i eftermiddag den viktiga måstematchen mot Ljusdal med 4-2 och det blev nattsvart i det kyliga Hälsingland och laget fortsätter ha förtvivlat svårt att vinna när man måste.

I den svåra kylan, -20, beslutades att matchen skulle spelas i 3×30 minuter för att skona spelarnas fötter och övriga utsatta kroppsdelar. Det störde inte IFK utan de började också bra genom att Ted Skoglund ger Kungälv ledningen på ett tennisslag men med misstänkt hög klubba. Domaren friade dock och godkände målet, passningen slogs av Fredrik Johansson, och det kändes hur bra som helst att detta skulle gå vägen. Ljusdal stack upp då och då men alla försök avvärjdes elegant av Kungälvs försvar och som sista man, målvakten Thimfors, om Ljusdal kom igenom.

Efter värme och isskötsel i matchens 30:e minut vände spelet och Ljusdal tog över mer och mer och kvitterade förtjänstfullt genom Daniel Rexin framspelad av Oscar Jonsson. LBK drog också ifrån till 2-1 genom ännu en gång Daniel Rexin innan IFK hämtade kraft och kvitterade genom Anssi Hänninen framspelad av Axel Ekholm, för övrigt Anssis första mål för säsongen i IFK-tröjan.

Innan det var dags för sidbyte efter spelade 45 minuter hann dock Ljusdal tyvärr göra 3-2 genom Kalle Mårtensson som bröt sig igenom ett stillastående och fastfruset IFK och satte bollen säkert bakom Jesper Thimfors.

Halvtid: Ljusdal – IFK Kungälv 3-2

Andra delen av matchen var en lång kamp för Ljusdal som försvarade sin ledning på ett utmärkt sätt. De hann även med att kosta på sig att missa en straff som Kalle Mårtensson sköt över innan de drygade ut till 4-2 på slutet då Kungälv lyfte upp laget i ett försök att kvittera och vann rättvist.

Kungälv missade ännu en gång att skapa utrymme för sig själva till slutspel eller att slippa kval åtminstone. Det är som om det låser sig när det dyker upp måstematcher och laget krampar och får inte ut det som det vet de kan.

- Första 30 minuterna tycker jag är våra, säger en naturligt besviken Ari Holopainen.  De andra 30 kommer vi inte upp i nivå varken framåt eller bakåt och Ljusdal får göra några enkla mål. Sista 30 så tar vi tag i det igen och har chanser men får tyvärr inte in bollen, säger Ari

Det håller naturligtvis inte i längden att vinna mot bättre lag och förlora måstematcherna om man skall haka på slutspelet utan laget får ta nya tag och fundera på varför det blir som det blir när vi behöver vinna.

- När vi skall styra och ställa så är vi ännu inte helt på topp och vi har lite att fundera över, avslutar Holopainen och försjunker i funderingar samtidigt som bussen rullar genom den kyliga natten mot Kungälv igen.

Skam den som ger sig och nästa match är ännu en gång i Hälsingland men denna gång returen mot Bollnäs. Matchdag är den 2 januari kl 19:00 och ett gäng Skarpa är där för att heja och stötta. Ser man till tabell och trupper på förhand så skall IFK få storstryk och kanske just därför vinner laget. Vem vet!! Större under har hänt.

p.s Ted Skoglund fick en klubba i ansiktet och sydde några stygn och var borta ur matchen ett tag d.s

 Slutresultat: Ljusdal – IFK Kungälv 4-2 (1-1)