IFK Kungälv gjorde en stark insats borta mot Bollnäs men föll till slut mot Bollnäs som fastställde slutresultatet 4-2 i slutet av matchen.

Ett tidigt mål redan i den tredje minuten och ett sent i 86:e skiljde på fredagskvällen mellan Bollnäs GIF och IFK Kungälv inför 1415 åskådare på Sävstaås. Bollnäs 1-0 mål gjorde av landslagsmannen Daniel Berlin, innan Kungälv kom tillbaka i den 15:e minuten då Mikael Lindberg tryckte dit en hörna till 1-1.

Hemmalaget forsatte dock att trumma på och i den 28:e minuten kom 2-1 efter Berlin spelat fram landslagskollegan Per Hellmyrs som kunde leta in bollen bakom Jesper Thimfors i Kungälvsmålet.

Nio minuter senare var det dags för Berlin igen då han satte dit en hörna som betydde 3-1 för Bollnäs – ett resultat som stod sig halvleken ut.

Halvtidsresultat: 3-1

I den andra halvleken tog Kungälv tag i spelet direkt och kändes på gång att vända matchen. I den 53:e minuten kom också reduceringen efter att Ted Skoglund spelade fram Robin Mohlén.

Närmare än 3-2 kom Kungälv aldrig. I slutet av matchen drabbades laget av flera utvisningar och istället för de riktigt heta kvitteringschanserna kunde istället Bollnäs satte dit spiken i kistan då finländaren Samuli Helavuori gjorde 4-2 framspelad av Pär Törnberg.

För Kungälvs del gäller det nu att packa ner en bra insats i bagaget i bussen på väg hem från Bollnäs. Ett bagage laget kan bygga vidare på när svenska mästarna Sandviken gästar Skarpe Nord på tisdag.

– Jag tycker vi gör en bra match. I första halvlek spelade vi i motvind och var medvetet lite mer defensivt inriktade och fick matchen dit vi ville egentligen. I andra inleder vi med att missa två halvfria lägen, men får ändå in 3-2. Sedan svänger matchen fram och tillbaka, men sedan när vi får våra utvisningar blir vi väldigt nedtryckta och det kan avgöra till 4-2. På det stora hela är det ett steg framåt och vi börjar få tillbaka lite av det goa vi hade för några matcher sedan.

Är det någon spelare du tycker utmärkte sig något extra?

– Det är många som gör det bra, men Jesper Thimsfors håller oss kvar i matchen i vissa lägen när vi blir nedtrycka och han gör en jättebra match, säger Ari Holopainen.