IFK Kungälv går in i en ny tuff och spännande vecka. Först ut väntar svenska mästarna Sandviken på Skarpe Nord på tisdag innan laget gästar Villa-Lidköping på fredag.

Trots förlust borta mot tabellfyran Bollnäs i fredags fick IFK Kungälv en del positivt att ta med sig hem från Bollnäs inför fortsättning av elitserien. Bollnäs med samma poäng som tabelltvåan Västerås pressades på sina hemmais och IFK Kungälv hittade tillbaka till lite av det spelet som skördat fina skalper på Skarpe Nord mot bland annat Västerås och Villa-Lidköping.

Lagen som väntar i veckan andas kvalité och är två av de fyra-fem lag som inför säsongen tippades som de mest troliga kandidater till att spela SM-final i mars.

Sandviken har så här långt infriat förväntningarna och toppar elitserien med marginal. De senaste matcherna har laget kanske ändå inte riktigt kommit upp i den överlägsna nivå man visat tidigare under säsongen och får IFK Kungälv allt att stämma finns en klar skräll chans även mot Sandviken. Matchen på tisdag börjar 16.00.

På fredag åker IFK Kungälv till Lidköping för match mot Villa. Ett Villa som haft en del skadeproblem under säsongen och inte riktigt infriat de högt ställda förväntningarna på laget inför säsongen. Säsongen summeras dock först i mars och precis som för Villas del finns det fortfarande många viktiga poäng att spela om även för IFK Kungälv som förlorat lite av det häng laget hade på en slutspelsplats för några veckor sedan.

På fredag arrangerar IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar en resa till Lidköping. Mer om den resan hittar ni här.

Vi ses på tisdag 16.00 på Skarpe Nord då IFK Kungälv tar emot Sandviken.