IFK Kungälv tog en tung poäng hemma mot svenska mästarna Sandviken på trettondagen i en match mot slutade 3-3.
Ett kryss som mycket väl hade kunnat vara en seger efter hemmaledning med 3-0 i halvtid.

IFK Kungälv rivstartade matchen och tog ledningen redan efter 15 sekunder. Målet gjordes elegant och på egen hand då Mikael Lindberg trampade sig igenom Saikförsvaret och lurade Abbe Bodin i Saikmålet genom att lätta in bollen bakom honom istället för att skjuta från sitt högerläge i straffområdet.

Två minuter senare rasslade det till igen i bortamålet då Axel Ekholm snappade upp en lång lyftning som skruvade sig runt bortaförsvaret och ensam med målvakten kunde lyfta in 2-0 med backhandfattning.

– Vi började riktigt bra och får de lägena vi ville ha. Vi hade diskuterat att försöka flippa bakom deras halver och spela mellan halv och back och det är häftigt att få en sådan start, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

Minuten efter 2-0 målet fick gästande Sandviken chansens till en reducering efter att Jesper Thimfors först räddat ett friläge och Sandviken därefter fick en straff.

Kungälvsmålvakten var som vanligt en vägg hemma på Skarpe Nord och fick nävarna på Erik Petterssons straff innan hemmaförsvaret kunde rensa undan bollen.

I den 25:e minuten hade Kungälv återigen marginalerna med sig då Lukas Persson i anfallet efter att Sandviken prickat en hörna i stolpen tog ledningen med 3-0 efter att Persson halvträff letade in sig bakom Abbe Bodin. I rättvisans namn ska sägas att både Ted Skoglund och Mikael Lindberg innan Perssons 3-0 mål båda haft kalaslägen att öka på Kungälvs ledning i den första halvleken.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek, vår bästa på länge, säger Arik Holopainen som var nöjd både med inställningen och spelet hans spelare visade upp.

Halvtidsresultat: 3-0

Lagom till den andra halvleken började regnet att falla över Skarpe Nord samtidigt som Sandviken fick den vind Kungälv hade haft i den första halvleken i ryggen.
- Vinden spelade ganska mycket roll, det blåste ganska rejält. Framför allt så länge isen var spelbar, sedan när de börjar lyftas mer och mer spelar det mindre roll, säger Ari Holopainen.

Trots en massiv Sandviken press var det faktiskt IFK Kungälv inledningsvis skapade de vassast och bästa chanser i den andra halvleken. Allra närmast var Axel Ekholm som fri från högerkanten i straffområdet prickade Abbe Bodins hjälm.
–  Jag tycker vi figthas och gör en riktigt bra match och har två riktigt bra lägen att göra 4-0. Det hade varit spiken i kistan i den här matchen, säger Ari Holopainen.

Istället för 4-0 fick Sandviken till slut utdelning på sin press då Partik Nilsson kunde få in bollen bakom Jesper Thimfors efter ett långt lyft in i Kungälv straffområde från Niklas Gälman i den 69:e minuten.

Just Gälman ska vara glad att han inte träffade någon i publiken då han mycket irriterat sköt in en hårdboll mot läktaren efter att två bollar kommit in på planen i samband med ett inslag strax innan 3-1 målet. En ful gest som borde resulterat i minst tio minuter på utvisningsbänken.

Fem minuter senare kom nästa Saik-kvittering då Patrik Nilssons fick träff på en hörna som letade sig upp i nättaket efter att ha styrts på Kungälvsruset.

Med tio minuter kvar av matchen tog IFK Kungälv en timeout för att lista ut hur laget skulle kunna stå emot Sandviken de sista tio minuterna. Resultatet blev att lagen fick dela på en poäng efter Daniel Mossbergs avslut letat sig in bakom Jesper Thimfors i Kungälvsmålet via en försvarare i den 83:e minuten.

Sett till matchen var 3-3 ett rättvist resultat i en match där lagen hade varsin halvlek.

För IFK Kungälvs del var poängen den första sedan annadagen och tränaren Ari Holopainen kunde konstatera att laget har börjat hitta rätt igen. En känsla han hade redan i fredags då Kungälvs pressade Bollnäs på boritais i en match laget förlorade med 2-4.

– Det lite surt att vi inte kan hålla ledningen idag, men vi får ändå vara nöjda med en poäng. Vi har haft en liten svacka de senaste veckorna, vi har inte hittat rätt i vår defensiv och inte hållit ihop lagdelarna riktigt. Vi har diskuterat det mycket den senaste tiden för att få ihop oss igen och jag tycker att vi gjorde kanonmatch mot Bollnäs och fortsätter på sammat sätt idag och jag hoppas vi fortsätter likadant mot Villa på fredag för då får de vara väldigt bra för att slå oss, säger Ari Holopainen.

Macthfakta från drabbningen hittas här.