Spännande och viktig streckmatch väntar både Villa och Kungälv

Verkar vara ett ödets ironi att jag ofta får lotten att skriva om Kungälvs Villamatcher. Född som jag är i staden, uppväxt i Tofta och på Bollgatan bakom isstadion, lekkamrat med Christer Kjellqvist (uppgifter från mor o far och inget jag kommer ihåg, och inte Christer heller för den delen), samt hela övriga släkten kvar i ”Lisch” kanske det ändå är ödets ironi att hoppas på kärlek även till Villa och med förhoppning om ett mått av nyanserat skrivande efter en eventuell förlust. Kanske ändå inte tanken/ödet är så fel trots allt.

Nu är det 47 år sedan vi flyttade till Kungälv från Lidköping och bandyfärgerna i mitt hjärta är onekligen 100% röda och blå och ingen nåd skall ges i denna svåra kamp trots min historia. Så länge Kungälv ligger före Villa kan dock en vibb kännas i hjärtat för de blå och vita men det var ack så länge sedan att jag nästan glömt hur det känns.

Nåväl! Nog om personliga känslor och till matchen.

Båda lagen kommer från sina senaste matcher med sköna känslor i kroppen och gott självförtroende. Villa vann över Tillberga och Kungälv fick oavgjort mot SAIK. Villa fick dock slita för sin vinst enligt rapporter på olika webbar och Kungälv ”tappade” en tremålsledning till oavgjort. I båda matcherna var det de så kallade stjärnorna som klev fram och tog ansvar när det gick knackigt. Daniel Andersson i Villa stod för fyra baljor och Bryngelsson två. I SAIK var det Patrik Nilsson och Daniel Mossberg som räddade en poäng med hem till Sandviken.

Mot SAIK visade Kungälv en vilja, kämparglöd och spel som vi saknat några matcher men såg en försmak av uppe i Bollnäs. Denna gång gav det utdelning, vilket tyvärr inte var fallet i Bollnäs. Kan laget bevara den formen och inställningen skall inte Villa känna sig säkra på att vinna enkelt, även om oddsen naturligtvis är i Villas favör.

Ännu en gång får vi också hoppas på en brödrakamp mellan Kungälvs Fredrik Johansson och Villas Mattias Johansson. Jag vet, efter Mattias tid i Kungälv, att bröderna alltid tävlar mot varandra i allt vad de gör. Är det inte beachvolleyboll hemma på gården i Frillesås är det strandtennis på någon strand eller runt eljusspåret i fontin under försäsong. Tävlingsmänniskor! Jo jag tackar jag och ingen kommer frivilligt att kliva undan för den andre och ge fördelar till eftersnacket vid middagsbordet då familjen samlas. Enda syskon som kan känna sig trygg i rollen som bäst är syster Camilla som är en tongivande lirare i Kareby.

Båda lagen verkar friska och krya så vi får se vilka som ställs på isen vid avslaget. Senast vann Kungälv med 3-2 i en rysare på Skarpe Nord men har haft oerhört svårt att vinna i Lidköping. Traditionens makt är stark men nu är det dags att ändra på den.

Ted Skoglund, som är en riktig fighter i Kungälv, säger så här om Villa och bröderna Johansson

- En otroligt rolig match att spela. Vi har spelat jämt genom åren och även vunnit, främst då på Skarpe Nord och de är betydligt svårare att tampas med på bortaplan men inte omöjliga, säger Ted när vi pratar med honom över telefon på tåget hem från Halmstad där Ted pluggar.

Det är en aning märkligt att det är så mycket svårare att vinna på bortaplan då isen är densamma och samma spelare i laget.

- Jo men hemmaplan och med publiken i ryggen så blir det lite extra tändvätska, det går inte att komma ifrån, säger Ted

Då kan vi meddela att Kungälv inte blir utan delar av sin hemmapublik utan supportrar kommer att komma i både buss och bil för att se både matchbataljen och brödrabataljen. Stöd kommer att finnas på läktaren för båda.

- Det är två fantastiska kamrater både Fidde och Matte och det blir roligt för de båda att mötas och tampas mot varandra igen. De har det i blodet och så har det varit så länge jag spelat ihop med dem samt känt dom, avslutar Ted

Serien drar nu så sakteliga ihop sig och om Kungälv skall ha någon chans att hänga på slutspel är en vinst nödvändig. Än mer också för att haka av lagen bakom.

Fredag runt kl 21:00 vet vi.