P10 är ett härlig gäng killar som består av 15 spelare födda 2005-2006 och som tränas av Robert Warper, Freddie Hansson och Fredrik Olausson. Gänget har hängt med från ”grundskolan” Skridskokul sen via Bandyskolan och nu senast från förra årets P9. Vi har till denna säsong också fått två nya spelare som förstärkningar till laget vilket är roligt. De flesta spelare och ledare bor i Kungälv samt Ytterby och har lärt känna varandra genom bandyn.

-   Vi kan dock aldrig bli för många med spelare och de som är intresserade är varmt välkomna till laget, säger Fredrik Olausson

Träningstiden för P10 är tisdagar eftermiddag samt lördagar. Vi spelar matcher genom s k polspel där runt 8 lag samlas och spelar 3-4 matcher. Alla möter alla under några timmar. Vi samarbetar också mycket med våra kompisar i P11 både på träning och vid matcher för att kunna spela och träna bandy så mycket det går. Våra träningar handlar än så länge mest om att ha roligt på isen, utvecklas som skridskoåkare och få förståelse för bandy som ett lagspel. Säsongen har startat bra och vi har spelat flera bra poolspel och vunnit Slättbergshallen cup i Trollhättan vilket var oerhört roligt.

Att ha kul tillsammans är det viktigaste, kanske mer än själva bandyspelet och vi ser fram emot att avsluta säsongen med att åka på cup till Örebro. Där kommer vi få möta flera duktiga lag från både Sverige och Norge. Som en extra krydda för gemenskapen kommer vi också att bada på äventyrsbadet. Där skall vi plaska runt och åka vattenrutschkana – det ska bli kul!

Vill ni veta mera om P10 är det bara att kontakta någon av oss ledare.

Fotograf: Johan Spanås