På onsdag inleder IFK Kungälv en intensiv matchvecka med tre matcher fem dagar. Först ut är mötet mot Vetlanda på Skarpe Nord på onsdag 19.00.

IFK Kungälv blandar och ger just nu i Elitserien och varvar topprestationer med mindre bra matcher. Ett tecken på en jämn elitserie då resultaten i stort sätt varenda elitseriematch visar på liknande tecken då Kungälv just nu är långt ifrån ensamma om samma  fenomen i en vild serie.

På onsdag möter IFK Kungälv, som halkat ner under kvalstrecket i serien, ett Vetlanda som haft det tufft den senaste tiden. Inför senaste hemmamatchen hade laget fem raka förluster i bagaget och en skrämmande målskillnad på 8-28.

Senast mot Tillberga kom man dock tillbaka och vann komfortabelt med 5-0 vilket gör att smålänningarna i högsta grad fortfarande känner kontakt med slutspelslagen ovan i tabellen. Laget har också stora kvalitéer i offensiva spelare som  till exempel Johan Löfstedt och Joakim Andersson, och tippades inför säsongen som ett givet slutspelslag.

Matchen mot Vetlanda blir en så kallad fyrapoängsmatch där IFK Kungälv på 13 inspelade poäng har chansen att krympa marginalen till Vetlanda på 16 poäng till endast en poäng. Samtidigt har Vetlanda chansen att rycka ifrån Kungälv och närma sig Hammarby på sista slutspelsplatsen med 21 poäng.

På fredag möter IFK Kungälv sedan Hammarby på bortais på Zinkensdamm för att sedan ta emot Broberg på Skarpe Nord på söndag.

IFK Kungälv laddar upp inför den spännande och viktiga veckan med träningar under mådagen och tisdagen och kommer sedan att köra lättare träningspass på torsdagen och lördagen mellan matcherna. I IFK Kungälv har samtliga spelare tillgängliga för spel och IFK Kungälvs framtidsman Axel Ekholm ser fram mot veckans matcher.

– Det är klart vi är laddade. Det är mycket som står på spel med viktiga poäng att försöka plocka, säger Axel Ekholm.

Efter söndagens match väntar ett uppehåll och Ekholm menar att IFK Kungälv kommer att försöka klämma ut allt som finns i truppen för att sedan återhämta sig under uppehållet.

– Vi laddar på nu och så tar vi matchen mot Vetlanda först och laddar på mellan varje match. Vi vill komma tillbaka till spelet vi haft när vi hittat rätt och då vet vi att vi kan slå alla lag. Vi vill vinna alla tre matcher i veckan och det känns bra och om vi börjar med Vetlanda känns det som att vi absolut kan vinna mot dem om vi bara trycker på och får sakerna att stämma. Vi är revanschsugna nu efter Villamatchen och ska göra allt vi kan för att vinna, säger Axel Ekhlom.

Matchen mot Vetlanda börjar 19.00 på onsdagen. Extra krydda i Vetlanda matchen blir också att IFK Kungälvs ställs mot föreningens tidigare tränare Tommy Österberg som gör sin andra säsong hos smålänningarna.