IFK Kungälv hängde med bra mot Hammarby i fredagens bortamatch mot Zinkensdamm. I den andra halvleken vägde hemmalaget dock för tung vilket gjorde att segersiffrorna i slutet rann i väg till en komfortabel hemmaseger med 6-2.

IFK Kungälv fick en drömstart borta mot Hammarby när skyttekungen Lukas Persson gav bortalaget ledningen med 0-1 redan i den 4:e minuten.

I den 21:e matchminuten klev hemmalagets dominant, landslagmannen Adam Giljam däremot fram och kvitterade ställningen till 1-1.

Fyra minuter innan halvtidsvilan tog Hammarby också ledningen då Per Einarsson satte dit en hörna till 2-1 som också blev resultatet i halvtid.

Halvtidsresultat: 2-1

Kungälv fick precis som i den första halvleken en kanonstart då Axel Ekholm kvitterade till 2-2 efter bara 51 sekunder framspelad av Ted Skoglund.

Målet blev Kungälv sista i matchen innan Hammarby ryckte ifrån ifrån till 5-2 efter två mål och en assist från Adam Giljams klubba.

Vid 4-2 tog Kungälv en timeout, men ikväll räckte laget inte till borta mot Hammary som efter en svagare period nu studsat tillbaka med två raka segrar.

Kungälv försök att komma tillbaka i matchen förhindrades av flera utvisningar och i den 81:e minuten satte Hammarby in spiken i kistan då Kalle Spjuth gjorde 6-2, framspelad av, ja just det – Adam Giljam.

- Vi gjorde en bra match i 60-70 minuter. Jag tycker vi är bättre än dem i den första halvleken, vi missar bland annat ett friläge där vi borde ha gjort mål. Sen sätter det två hörnor, pang pang, och sedan är det 4-2. Sedan blir det en konstigt match med mycket utvisningar åt båda håll som varken vi eller dem förstår och som stör i stort sett resten av matchen. Då blir konstigt match, men i det stora hela gör vi en bra match och deras hörnor avgör till slut. Vi sätter visst tryck på dem vid 2-2 men när vi inte får utdelning på vår egna fasta situationer orkar vi inte riktigt. På det stora hela fortsätter vi samma positiva trend som vi hade mot Vetlanda och det är bara att fortsätta att lägga ner ett hårt jobb nu när vi möter Broberg på söndag.

Matchen mot Broberg spelas klocka 13.15 på Skarpe Nord på söndag. Kampen om att hålla sig över kvalstrecket i den stenhårda elitserien fortsätter med andra ord.

Matchfakta från matchen hittas här.