… och Kungälv gick inte att känna igen

Broberg gjorde idag processen kort för Kungälv genom att spela ut hela registret och gjorde Kungälvspelare till statistister i sin egen match.

Virvlande tempo, resolut och bestämt försvarspel samt klockrena avslut gjorde att IFK varken visste ut eller in och såg förvirrade ut. Nog fanns det chanser för Kungälv men idag gick dessa inte vägen. Både Ted Skoglund och Lukas Persson missade frilägen. Ted i inledning av första halvlek vid ställningen 0-0 och Lukas i inledningen av andra halvlek vid ställningen 0-3. Utdelning på dessa så kanske matchen fått en annan karaktär men så var nu inte fallet.

Varje Kungälvsförsök styrdes enkelt ut mot hörnflaggorna eller helt enkelt bröts och kom IFK förbi var efterföljande passning inte elitseriemässig utan antingen gick den bakom medspelare eller för långt fram. Idag hann inte Kungälv med helt enkelt.

Broberg däremot gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. De höll i hop laget superbt och med bestämt försvarsspel och med klockrent, fantasifullt, och precist passningsspel ramlade också målen in bakom Kungälvs Thimfors i jämn takt. De hade bara gett sig tusan på att vinna på Skarpe Nord, kosta vad det kosta ville.

- Var det inte den bästa så i alla fall en av de bästa, sa en mycket nöjd Brobergtränare, Svenne Olsson, strax efter matchen

Han skall vara mycket nöjd för idag var det uppvisning av ett slutspelslag. Som vi sagt tidigare var det fart och fläkt och perfekt genomförd match. Siffrorna rann iväg lite onödigt mycket då Kungälv kändes uppgivna redan vid 0-6 och försvarsspelet lämnade en del övrigt att önska. Det är förståeligt i matcher som dessa då vad man än hittar på inte leder någon vart annat än ny spelvändning för Broberg och ofta med mål som följd. Broberg hade stuvat om lite i laget och bytt plats på några spelare vilket innebar än mer effekt och möjligtvis störde Kungälv än mer.

- Jag är så mäkta imponerad av grabbarna på det sätt som de genomför matchen. Det är vår fjärde match på kort tid och att då orka spela ut hela registret och vinna mot erkänt hemmasvåra Kungälv är mycket starkt, säger Svenne

Man kan bara hålla med och återigen måste man beundra Broberg som år efter år tappar spelare till andra klubbar med bättre förutsättningar men som ändå fyller på med nytt hungrigt spelarmaterial och parkerar ideligen på slutspelsplats.

- Vi har ett stort bandynätverk och man måste ha förmågan i vår situation att hitta guldkornen, det har vi lyckats bra med, avslutar Svenne innan de äntrar bussen för den långa hemresan till Söderhamn

För Kungälv kommer det nu ett lämpligt landslagsuppehåll så laget kan gnugga vidare på sina ideer. I bandyn så blir det ibland så här stora förluster eftersom det kan rinna iväg då det går emot. Idag gjorde det så. När uppehållet är över väntar avslutningsrundorna med ett taggat IFK mot i tur och ordning, Sirius hemma den 30 januari, Kalix borta den 1 februari, båda dessa är nyckelmatcher med mycket nerv inblandat för alla lagen då placeringar i tabellen med negativt kval eller slutspelat ligger i potten. Därefter är det dags för Vänersborg hemma den 4 februari, Västerås borta den 7 februari och till sist Edsbyn hemma den 10 februari. 10 poäng att spela så mycket kan hända ännu runt kvalstreckets 10-11 plats.

Slutresultat: IFK Kungälv – Broberg 0-9 (0-3)

Matchstatisk hittar ni här: Elitrapport