P11/P12 kör i år gemensam träningstrupp men spelar förstås i varsin serie med skillnaden att P12 klivit upp till 11-manna spel. Ledare för truppen är (P11) Björn Ericson och Martin Wallin samt (P12) Stefan Angberg, Anders Pettersson, Anders Kauffeldt samt Daniel Thorsson som fixar med killarnas utrustning.

Truppen består av ca 30 ungdomar. Träningstiderna är tisdag, fredag (endast P12) och lördagar. Träningstiderna på vardagarna börjar redan 15:45 och på lördagarna 08:00. Nivån skiljer sig enormt mellan nybörjarna och de killar som kommit längst vilket ni kan läsa om i reportaget.

P11
- Eftersom det är första året vi tränar med äldre killar så bestämde vi tidigt att nivåanpassa de flesta träningarna så det ger något för alla. De killar som för tillfället ligger långt fram tränar med det äldre killarna medan resten tränar med våra duktiga killar i P10, berättar Björn Ericson, en av ledarna.

- Detta betyder inte att killarna som tränar med P10 inte tränar lika hårt, tvärtom, de tränar väldigt hårt för att komma upp i samma nivå inför nästa säsong, fortsätter han.

P11 (pojkar födda -04) består av hela 21 spelare, och vi har fått fem nybörjare, vilket vi är otroligt glada över, även om det förstås ställer extra krav på oss ledare, säger Martin Wallin, ansvarig för nybörjarna i truppen.

Säsongen på Skarpe Nord är inte mer än tre månader men väldigt intensiv. P11 tränar mellan 2 och 3 dagar i veckan samt spelar 7-manna poolspel i sydvästra regionen samt i västra Götalands regionen (delas med P10). För våra nybörjare kan vi även erbjuda en del spel i P10 poolspel.

-Vi har pratat i flera år om vikten av att passa bollen, vända hem osv. så våra spelare anpassade sig otroligt bra stor plan, säger Björn.

Laget har i år även vunnit adventscupen i Frillesås samt mött smålandslagen i nyårscupen i Nässjös fina inomhushall där det blev respass i kvartsfinalen. En cup återstår där laget åker upp till Örebro och spelar Broman cup inomhus. Nytt för i år är att truppen även förstärker P12 med spelare på stor plan.

-Föräldrarna är fantastiska och ställer upp i vått och torrt och vi kör många hundra mil i bil tillsammans under en säsong, säger Martin Wallin stolt.

P12
För laget med killar födda -03, är det i år premiär att spela 11-manna bandy på ”stor is”. Detta gör vi med en bra stöttning av våra -04:or (P11).

- Den är en stor utmaningen för oss ledare i år är att lära killarna att bollen ska göra jobbet, det blir inte riktigt samma tuta och köra som i 7-manna spelet. Killarna har tagit till sig på ett mycket bra sätt, även om det ibland är lätt att falla tillbaka, berättar Stefan Angberg.

Laget har spelat en cup i Trollhättan där man kom på andra plats efter Blåsut, och även spelat DM för P12 med ännu en andraplats , även då efter Blåsut. I träningstruppen tar vi också, vid vissa tillfällen upp duktiga -05 killar för att ge dem en extra utmaning i sitt bandyspelande.

P12 spelar ett seriespel i sydväst, med match varje helg förutom när istiderna är fullbokade på Skarpe Nord. Detta har hittills resulterat i fyra matcher med fyra segrar.

Till sist måste sägas, hälsar Stefan ”Beljo” Angberg:   SE UPP BLÅSUT,  FÖR NÄSTA GÅNG TAR VI ER !

 

Fotograf: Johan Spanås