Killarna, födda -99, som förra säsongen spelade med -98:orna, bildar i år träningstrupp med 12 spelare födda -00. Truppen, totalt 17 spelare, har både tappat samt fått till sig spelare, och har faktiskt spelare inte bara boende i Kungälv och Ale Surte utan också från Kärra och Härryda. Av grundstommen har de flesta spelarna dock kört tillsammans sen starten i skridskoskolan.

Ny träningstrupp betyder också att P16-ledarna från förra säsongen, Urban Martinson tillsammans med Jens Bjönness och Roland Olsson, fått förstärkning med -00:s tränare Jan-Åke Widman och Niclas Werner.

P16 tränar vanligtvis på tisdagar och fredagar och spelar i P16 Västra där man just nu ligger i topp tillsammans med Vänersborg. En av målsättningarna är förstås att ta sej till slutspel där de två bästa lagen i varje serie (Västra, Södra, Östra och Norra) mötes under en slutspelshelg i mars.   – Om vi sen går till SM-final i Örebro också, är det bara bonus, skrattar Urban.

På frågan om man hunnit med någon Cup under säsongen, berättar Jan-Åke stolt att truppen deltog i Kosa-natta i Örebro i november (12 lag ).
– Resultat blev överraskande bra, fortsätter Jan-Åke, för vi förlorade finalen mot Finska P16-landslaget! Fantastiskt roligt och ett bra kvitto !

Laget har faktiskt också två spelare som har tagit sig till olika landslag. Sebastian Olsson är uttagen till Regionlaget Syd P-16,  och Lucas Widman kom, efter uttagning bland 300 spelare, vidare över 100 bästa, därefter bland de 30 bästa och är nu en av de 16 i P15-landslaget. Starkt, killar !! (Läs mer om Lucas i tidigare publicerad artikel idag http://www.ifkkungalv.se/2015/01/21/widman-uttagen-i-landslaget/).

Vad har ledartruppen för mål med denna säsong tro?
-För oss är det viktigast att vi fått ihop denna träningstrupp till ett väldigt fint gäng, säger Urban. Det är ju lite av en utmaning med nya spelare och ledare som skall jobba tillsammans inför varje säsong.
-Sen är vår ambition att behålla alla spelare och se till att de trivs och utvecklas tillsammans. Alla får spela match och eftersom vi år så många, står några över ibland, alternativt stöttar andra lag, avslutar Urban.

Och vips är klockan 18.15 och tränarna kastar sej ut på ett snöigt vintermörkt Skarpe Nord för att fortsätta utveckla sitt bandyspel, samspelet och framför allt för att ha kul på isen.

Notera! På fredag kl 20.15 spelar IFK P-16 seriematch mot Surte BK på Skarpe Nord för den som vill se på bra ungdomsbandy. Välkomna ner!

Mer om P16 finns på hemsidan: http://www.laget.se/IFKP16

Fotograf: Johan Spanås, http://www.bandyfoto.se