P18/P20 har i år en gemensam träningsgrupp men spelar i varsin serie. P18 spelar i pojkelitserien och P20 i juniorelitserien. Sammanlagt är vi ca 30 spelare registrerade och av dem är det ca 10 spelare som är uppsatta på spelaravtal med andra klubbar i regionen, bl a Kareby, Sunvära, Frillesås och Ale/Surte. Detta för att spelarna skall få så mycket istid som möjligt och på så sätt få en positiv utveckling i sitt bandyspel. En nackdel är dock att vi som lag P18/P20 inte alltid har tillgång till dessa spelare, vilket naturligtvis visar sig på resultatet för våra juniorlag. Men det allra viktigaste för oss i IFK Kungälv är att utveckla individen för att bli en så bra bandyspelare som möjligt och samtidigt trivas med sitt bandyspel.

P18
Ledarna detta år är tränare Karl-Fredrik (KF) Jonsson som också är ansvarig för hela träningsgruppen P18/20, lagledare är Håkan (Hogge)Olsson. Vi har varit igång sedan tidig vår där vi kört barmarksträning 2-3 ggr per vecka, och dessutom har killarna tillgång till STC gym för att kunna köra styrketräning. Vi har träning 3 ggr per vecka på Skarpe Nord, två sena tider vid 21.30-22.45 och en tid 16.45-18.00.

Träningsnärvaron är blandad mycket beroende på att skolan naturligtvis måste prioriteras och sena träningar inte alltid funkar ihop med detta. Resultatmässigt har det varit upp och ner, vi har ofta varit med i matcherna men inte lyckats fullt ut, vi kämpar dock på och har inte gett upp för att ta oss upp i tabellen. Vi har under säsongen flyttat upp 3-4 killar underifrån (P16), allt för att också ge dessa killar en möjlighet att känna på ett högre tempo/istid och ge dom en möjlighet till utveckling.

P20
Ledare för P20 är tränare Stephan Lundberg med lagledare Stefan Berggren, och samma träningsupplägg gäller här som för P18. Resultatmässigt har det varit ett tufft år men killarna kämpar på bra och vi tycker att killarna har utvecklats under året.

Båda lagen har även deltagit i Svenska cupen på försäsongen i Lidköping och Vänersborg där vi inte lyckades vinna några matcher men spelade ändå helt ok med de förutsättningar vi som bandyspelare i Kungälv har. Även detta lag har haft ca 5-6 spelare från P18 som deltagit i P20 matcherna.

//Hogge

Njut av härliga bandybilder, först på P18 och sen på J20.
Fotograf: Johan Spanås, http://www.bandyfoto.se
Lagbilderna är tagna i samband med match vilket gör att alla tyvärr inte är med på bild