Denna säsongs P14 består av ungdomar födda -01 och -02, med 14 spelare, varav två är målvakter. Kombinationen med två åldersgrupper gör att man får draghjälp av de som är ett år äldre.

Vi startade säsongen i september med försäsongsträning i Ale Arena kombinerat med barmarksträning. Innan seriestarten åkte vi till Kosa Natta, en turning som spelas precis som det låter, ibland mitt på natten! Det var tufft att sova lite och osammanhängande, och att dessutom möta riktigt bra lag. Vi gjorde en mycket bra insats mot Ljusdal i kvarten, förlorade matchen men Ljusdal vann slutligen sedan finalen. Så vi var nöjda över prestationen så tidigt på säsongen och det var en riktigt kul upplevse. En riktigt bra början på vår resa med att spela ihop det nya laget IFK Kungälv P14.

I mitten av november var vi inbjudna till DM i Västergötland. Här fick vi möta många bra lag, mycket bra för vår fortsatta utvecklingen att möta dessa. Seriespelet startade i november, P14 Sydväst, d v s vi möter lag från Göteborgsområdet. Vår målsättning för i år har varit att individuellt utveckla varje spelare och hans unika egenskaper. Det betyder att man som spelare bidrar med sina egenskaper till laget och på detta sätt utvecklas hela laget enormt. Spelaren känner en trygghet i att man är en del av laget och i och med detta, växer man som person och spelare. Delaktighet i spelet, trygghet i sin position och glädje är viktigt för laget.

När man kommer upp i denna ålder börjar man mer hitta sin position på planen. På så vis kommer  tryggheten, och med den kan man prova nya utmaningar och platser.

Vi är på rätt väg på vår resa tillsammans, vårt spel utvecklas för att vi arbetar som ett lag och vi tillåts att vara olika individer med olika egenskaper. Vi har några seriematcher kvar som vi ser fram emot och sedan hägrar en avslutande cup, Kakservice Cup i Mölndal i slutet av februari. Vi ledare lyfter fram våra spelare, det vill säga IFK Kungälvs framtid och på så sätt Bandyns framtid. I detta finna laget finns Gurra, Abbe, Albin, Hannes, Hampus, Nisse, Gustav, Emil, Anton, Johannes, Viktor, Johan, Ludde, Edwin, Måns, Adam K, Oscar, Jacob och Adam, ett riktigt gott gäng!

 

Ledarna/Jan Bäverhag

Fotograf: Johan Spanås, http://www.bandyfoto.se