IFK Kungälv förlorade på söndagen den viktiga streckmatchen mot Kalix med 6-3. Segern innebär att dramatiken fortsätter för IFK Kungälv som härnäst tar emot IFK Vänersborg på Skarpe Nord då det även är fri entré för all publik.

IFK Kungälv fick en mardrömstart borta mot Kalix då hemmalaget tog ledningen på ett frislag redan i den andra matchminuten. Just de fasta situationerna blev avgörande för hemmalaget precis som när lagen möttes på Skarpe Nord tidigare i vintras. 2-0 kom på straff genom Jimmy Berglund och Kalix såg ut att ha avgjort matchen redan efter 40 minuter då laget hade en 5-0 ledning efter ytterligare två hörnmål. Kalix två hörnmål kom på fyra försök medan IFK Kungälvs statistik inte var lika smickrande med ett mål på 14 försök.

Matchen spelades på grund av väderleken i 3 x 30 minuter. IFK Kungälv såg sig aldrig slagna i matchen utan lyckades trots det stora underläget skapa viss spänning i matchen genom att gå upp till 5-3 med tolv minuter kvar att spela.

Närmare än så kom aldrig Kungälv utan istället kunde Jimmy Berglund släcka allt hopp för bortalaget i den 88:e minuten när han satte dig sitt andra mål för dagen som fastställde slutresultatet 6-3.

IFK Kungälv visade trots underläge moral genom att komma tillbaka och på allvar försöka vända matchen. Det får laget ta med sig till onsdagens spännande derbyfest mot Vänersborg klockan 19.00 på Skarpe Nord.

Matchfakta hittas här.

Vi ses på onsdag. Heja Kungälv! #viärkungälv