Vänersborg gästar Kungälv i ett spännande derby med Kungälvs kamp för kvalstrecket och Vänersborgs kamp för de åtråvärda topp fyra i slutspelet i potten.

IFK Vänersborg strävar mot att komma bland topp fyra för att försöka slippa bli valda i slutspelet samt få extra hemmamatcher. I skrivande stund ligger laget på en sjätte plats men bara två poäng upp till plats tre. Vinst för Vänersborg och förlust för Bollnäs och Edsbyn innebär att alla tre har 31 poäng men däremellan ligger Hammarby som också har 29 poäng. Vinner även Hammarby mot Vetlanda på Zinken så har fyra lag 31 poäng. Nu möter Edsbyn Ljusdal och det borde innebära två poäng till Edsbyn och Bollnäs möter Kalix på torsdag. Kungälv hoppas naturligtvis på Bollnäs i denna kamp och Vänersborg hoppas på Ljusdal och Kalix. En sak är säker och det är att det är jämnare i elitserien än på mycket länge även om Ljusdal och TB Västerås tappat mark och i princip omöjligt att förutse utgången av omgången.

Kungälv slutade förra säsongen på en 9:e plats med 18 poäng och åttan hade 22 poäng på sista slutspelsplats. Idag har åttan redan 26 poäng med tre matcher kvar att spela och Kungälv har 17 med samma förutsättningar. Teoretiskt kan IFK få fler poäng mot förra säsongen om vi spelar vårt spel i 90 minuter i de tre kvarvarande matcherna och stanna på 23 poäng och ändå missa slutspelet. Det om något visar att i årets elitserie kan alla verkligen slå alla om man har en bra dag.

Efter utflykten till det snöiga norrbotten är laget hemma igen och tränat på bra. Alla är hela och tillgängliga för spel och ser fram emot att inför den förväntade storpubliken visa upp sig från sin bästa sida. Det är fri entré då stolta och vänligt generösa sponsorer bjuder på entrén. Vädret ser ut att bli perfekt och det vore fint att visa Kungälvsborna att bandy ligger i Kungälvs DNA, som känd kungälvspolitiker utryckt det hela, genom att fylla Skarpe Nord. Vänersborg hade igår också påbörjat bokningar till sin andra supportebuss och Älgarna är alltid ett pålitligt gäng som ständigt gästar Skarpe Nord när det är match mellan lagen. Det vittnar om storpublik under onsdagen.

I Vänersborg spelar också, om nu någon missat detta, förra årets skyttekung i Kungälv, Mikko Lukkarilla samt långkastaren Virtanen. Kul att återse dessa fina grabbar på Skarpe igen och än roligare vore det att spöa gamla kamrater. Matchen i Vänersborg den 12 december vann de med 9-5 och Lukki gjorde en balja. Stor matchjälte blev dock Hedqvist med 5 baljor och alla på fasta situationer. Den gubben gäller det att få stopp på. Hedqvist klev föresten fram i helgen som Vänersborgs meste målskytt genom tiderna med 156 mål, tre före den gamla räven, Anders Uhlin. Grattis sager Kungälv till den prestationen

Kapten Lindberg om matchen.

- Vi uvecklas fortfarande med all våra nya spelare som kom till denna säsongen och därför blir det lite upp och ner då och då, säger Mikael Lindberg.

Kontinuitet en av framgångsfaktorerna

Inför denna säsong kom åtta nya spelare och kontinuitet är något som klubben nu påbörjat genom att förnya kontrakten med spelare redan nu. Fem förlängningar så här långt och förhandlingar pågår löpande med flera för att slippa börja om med nästan nytt lag även nästa säsong.

- Det tar ett tag att alltid finna varandra i alla rörelser vi gör eftersom vi är många nya men vi har spelat bra i manga matcher och om vi lyckas vara effektiva och sätta alla våra chanser så vinner vi derbyt, säger Mikael. Tror att Lukas Persson även denna match blir matchvinnare, avslutar kaptenen med ett skratt

Vi får hoppas att det skrattet finns kvar kl 21.15 på onsdag kväll. Kl 19 är det avslag men innan dess är det jippon, musik och IFK ungdomar som visar upp sig. Varför inte hoppa över middagen, ta på sig vamt och gå ner till Skarpe och ta en välgrillad hamburgare tillsammans med familjen innan ni njuter matchen.

Välkomna