Kamratföreningarna delade på potten efter att ha turats om i ledning.

På ett vintrigt vackert inramat Camp Nord och inför säsongens bästa publiksiffra, 1628, tog sig de båda combatanterna IFK Kungälv och IFK Vänersborg sig an varandra i ett prestigefyllt derby med kvalstreckspoäng i potten för Kungälv och topp fyrapoäng för Vänersborg. Om något av lagen hade vunnit hade situationen förbättrats men i broderlig anda delades på poängen efter att Kungälv kvitterat i matchens 93 spelminut genom Ted Skoglund. Innan matchen var över hann också Axel Ekholm med att missa ett friläge som annars gett Kungälv vinsten och strax därefter fick Vänersborg en hörna och om den gått in hade de vunnit. Så tight var matchen även om det inte var skönspel av den högre skolan så får oavgjort anses rättvist.

Kungälv började annars friskt och tog kommandot direkt. 1-0 gjorde Mikael Lindberg i matchens nionde spelminut på frislag och 10 minuter senare 2-0 på hörna av Mathias Johansson. Så långt var det Kungälvs match men nu börjar Vänersborg ta över och Nils Berner reducerar på styrning fint inspelat av Emil Viklund och kvitterar också några minuter senare genom en elegant solouppvisning av nämnda Viklund. Han fick en passning på högerkanten av Lukkarilla och gjorde några snygga dragningar förbi kungälvspelare, avslutade men en flipp över Kungälvsklubbor och kunde därefter vackert lägga bollen i mål. I slutet på halvleken fick också Vänersborg en straff efter tilltrasslad situation i straffområdet. En straff som dock normalt säkre Hedqvist sköt högt över.

Första 22,5 min till Kungälv och andra 22,5 min till Vänersborg blir omdömet

Halvtid: IFK Kungälv – IFK Vänersborg 2-2

I andra halvlek snöar det lätt och ramar in matchen än mer. Vänersborg är lite starkare inledningsvis med något distinktare anfalls- och passningsspel. Trots det tar laget timeout tämligen omgående i andra halvlek. Spelet blev dock inte anmärkningsvärt annorlunda men det resulterar i en hörna efter 65 spelade minuter. Hörnan förvaltas bestämt av Emil Viklund som gör sitt för kvällen andra mål och tar Vänersborg till ledning med 2-3.

Kampen är intensiv och båda lagen spelar nu disciplinerat utan att chansa och det avspeglar sig också i en något händelsefattig period. Dock stiger tempen på planen ju längre in i matchen vi kommer och utvisningar, diskussioner och ytterligare en timeout resulterar i 5 tilläggsminuter. Som tidigare skrivit målar Kungälv på tilläggstid, vilket nu verkar ha blivit en god vana, och har i anfallet efter också en chans att ta ledningen. Nu kanske det hade varit väl bra såsom matchen gestaltade sig och oavgjort får ses som rättvist.

- Vi följer vår matchplan och bjuder inte på så mycket, säger en mycket nöjd Kungälvstränare Holopainen. Aris dispositioner av matchen gav utdelning och det känns bra att ta en poäng istället för att tappa två kan vi konstatera

- Det var tillfälligheterna som avgjorde ikväll. Vi kunde vunnit och Vänersborg kunde vunnit, avslutar Ari innan han skyndar ut för intervju i BandyTV.

Kampen om kvalstrecket går nu vidare mot Västerås på lördag och förhoppningsvis kan Kungälv överraska och ta poäng.

Slutresultat: IFK Kungälv – IFK Vänersborg 3-3 (2-2)

Matchfakta finner ni här: Matchfakta