På tisdag 19.00 avslutas elitserien med en fullomgång.
En omgång som kommer att bli nervkittlande inte minst för supportrarna från Kungälv och Kalix.
Lagen som gör upp om att slippa kvalspel för att stanna kvar i elitserien.
– Vi ser matchen som alla andra och för oss är det enda som det handlar om vår egen prestation, säger IFK Kungälv tränare Ari Holopainen. 

19.00 blåses säsongens sista elitseriematcher runt om i Sverige. På Skarpe Nord tar IFK Kungälv emot Edsbyn medan Kalix tar emot Villa-Lidköping.

Förutsättningarna är enkla. Då Kalix och Kungälv står på samma poäng i serien, men där Kalix har fördelen av att ha en bättre målskillnad, så måste Kungälv ta en poäng mer än norrlänningarna.

Precis som för IFK Kungälv står mycket på spel för gästande Edsbyn när de besöker Skarpe Nord. Laget ligger inför matchen på tredje plats i serien. För att behålla sin tredje plats behöver antagligen laget vinna på Skarpe Nord.

Kalix tar å sin sida emot ett Villa-Lidköping som på pappret inte har lika mycket att spela för. Villa har dock visat gryende form sista tiden och pulvriserade i sin senaste match Sirius på hemmais med 13-4 och åker upp till Kalix med gott självförtroende.

Prestera i 90 minuter
I IFK Kungälvs är samtliga i truppen redo för spel. Trots att andra matcher påverkar utgången för om IFK Kungälvs kommer att få kvala eller inte menar IFK Kungälvs tränare Ari Holoppainen att laget bara kan fokusera på det man själva kan vara med och påverka.

– Vi hade en riktigt bra träning i kväll och ser på matchen som alla andra. För oss handlar det precis som vanligt att göra så bra prestation som vi bara kan i 90 minuter och göra det vi kommer överens om. Efter matchen får vi se hur långt det har räckt.

IFK Kungälv hoppas på mycket folk då laget behöver allt stöttning de kan få i matchen. Kom ner till Skarpe Nord och upplev elitbandy när spänningen är uppskruvad som mest.

Heja Kungälv! #viärkungälv