IFK Kungälvs målvakt Jesper Thimfors fick under tisdagskvällen lättande besked efter skadan som tvingade honom att kliva av under matchen mot Edsbyn. Efter att hans fot röntgades efter matchen kunde läkarna konstatera att inga skelettdelar är brutna i hans skadade fot.
– Det gick väl bra får jag lov att säga, det viktigaste är att inget är av, säger han själv om sin skada.

Alla Kungälvs-supportrar kan dra en försiktig lättnadens suck. Skadan Jesper Thimfors ådrog sig i samband med att Jonas Edling gjorde 3-7 i den 67:e matchminuten i tisdags kväll är lindrigare än vad både han själv och de flesta i publiken befarade.

– Jag fastande med skridskon i isen och lutade hela kroppsvikten över foten och hörde hur det knakade till, säger Jesper Thimfors dagen efter skadan.

Då även målvaktskollegan Victor Lindblom är skadad, fick Jesper Thimfors ersättas av målvaktstränaren Johan Rolén, som inte spelat en match på flera säsonger.

– De tankarna kom ju direkt när det hände då jag visste att Victor också är skadad – vem ska vi ha nu då? Det finns ju ingen mer, säger Thimfors.

Med hjälp av sina lagkamrater kunde han efter några minuter efter skadan ta sig upp från isen och glida av planen på en skridsko.

Rehab
Efter att röntgenplåtarna visade att inga brott var konstaterade i hans fot väntar nu rehabiliteringsträning och vila för Kungälvsmålvakten.
– Det är antigen ett uttänjt ledband eller en kraftig stukning. Det är sak samma egentligen, det viktigaste är att inget är av.  Det har blivit en blödning i foten och det bästa är väl att komma igång och stötta lite försiktigt på den vilket jag redan fått övningar till att börja med. Foten känns bättre när man kommit igång med den, i morse var det hemskt, säger Jesper Thimfors.

Planen är nu att fortsätta med rehabiliteringsträningen fram till kvalet som börjar om 15 dagar.
– Jag hoppas att det ska vara bra till kvalet. Är det inte det så blir det att tejpa och det ska inte vara någon större fara heller. Man har ganska bra stöd i en skridsko. Det var inte skönt på något sätt, men jag är glad att det inte blev värre, säger Jesper Thimfors.

Ewerstein tillbaka
Under tiden Jesper Thimfors och Victor Lindblom kämpar för att återhämta sig från sina skador kommer målvaktstränaren Johan Rolén att få sällskap av den tidigare Kungälvsmålvakten Patrik Ewerstein, som har lovat att ställa upp på en blixtcomeback under lagets träningar fram till elitseriekvalet.