IFK Kungälv tog två nya tunga poäng i elitseriekvalet när Nässjö slogs tillbaka med 6-1 på Skarpe Nord. En lurig match där IFK Kungälv aldrig riktigt fick fart på spelet mot ett Nässjö som ändå aldrig riktigt hotade hemmalaget.

Kungälv vann på nytt en måstematch i elitseriekvalet när Nässjö IF gästade Skarpe Nord på lördagen. Kungälv fick som väntat hålla i taktpinnen i matchen där Nässjö först och främst såg till att täta bakåt mot ett stundtals ganska så blekt IFK Kungälv.

Efter 18 minuter fick Kungälv ändå hål på gästerna då Mikael Lindberg tryckte in en straff efter att Lukas Persson blivit nerriven  helt fri i straffområdet.

Kungälv fortsatte att föra spelet, men dålig skärpa i passningarna och för lite delaktigthet bland de icke bollförande spelarna gjorde att laget aldrig fick det enkelt mot de småländska gästerna. Istället räddade faktiskt hemmamålvakten Jesper Thimsfors laget vid flera tillfällen i den första halvleken med ett par svettiga räddningar när Nässjö lyckades ställa om och kontra på Kungälv.

Samme Thimfors som i den sista elitserieomgången mot Edsbyn såg ut att vara borta för resten av säsongen efter att han fastnade i isen med sin skridsko och vred om foten så att han tvingades avbryta matchen.

Under nästan hela matchen fanns ändå ytorna för Kungälv att anfalla på. Speciellt längs kanterna hade gästerna svårt att stå emot Kungälvs offensiv och i slutet av den första halvleken kunde Kungälv rinna ifrån till 3-0 efter mål av Ted Skolgund och Simon Artig. Ted Skoglunds mål var av den kyligare skalan då han helt fri avvaktade och avvaktade tills både försvarare och målvakt hade slängt sig vilket gjorde att han retfullt enkelt bara kunde lägga in bollen i öppet mål.

Halvtidsresultat: 3-0

Efter en blek inledning av den andra halvleken trampade IFK Kungälv sedan igång och gjorde lite som man ville på isen. Efter att laget ökade på till 4-0 efter en soloräd längs högerkanten från halven Jesper Henriksson såg siffrorna ut att kunna rinna iväg ordentligt.

Efter målet tog dock Nässjö en timeout. Ett snack som fick ihop smålänningarnas försvar vilket gjorde resten av matchen mer eller mindre till en transportsträcka mot slutsignalen. Någon riktigt nerv blev det inte, trots att Nässjö reducerade till 4-1 på en straff i den 67:e minuten genom hårskjutande Oscar Henriksson.

Hårt skjuter också Lukas ”Pang-Pang” Persson och efter att Simon Artig gjorde 5-1 på ett friläge, fint fram spelade av Robin Mohlén, pangade Persson in slutresultat 6-1 via ett mäktigt skott från kanten som styrdes in via stolpen.

Överlag gjorde Kungälv kanske inte sprakande insats. Stabiliteten fanns där ändå och ett kval handlar inte om uppvisning – utan om poäng. Och två poäng fick Kungälv med sig vilket gör att laget nu tillsammans med Tillberga toppar kvalserie A på fyra poäng vardera på två matcher efter att Tillberga vann med 4-3 mot Katrineholm tidigare under lördagen.

– Vi gör ingen jättebra match, det är klart att det kanske inte är riktigt lika högt tempo som i elitserien, men vi vet att vi måste vara 100 procent fokuserade hela tiden. Är vi inte det kommer vi att bli straffade och det viktiga är att vinna, säger IFK Kungälvs offensiva mittfältare Axel Ekohlm efter matchen.

Mer om matchen ser ni i BandyTV under söndagen. Ett BandyTV som efter matchen gästades av just Axel Ekholm och Jesper Thimfors som bland annat  berättade om hur hans fot känns efter skadan mot Edsbyn.

Slutresultat: 6-1

Till matchens lirare utsågs Robin Mohlén i IFK Kungälv och Fredrik Rinaldo i Nässjö IF.

Hela matchrapporten läser ni här.

På tisdag tuffar kvaltåget vidare då IFK Kungälv tar emot Tillberga på Skarpe Nord 19.00.