Holopainen pekar ut kursen hur Kungälv skall betvinga TB Västerås  och ta ett rejält kliv till nästa års elitserie.

TB kommer till Skarpe Nord för sin andra match denna säsong. Senast på annandagen blev det storförlust med 10-4 då Kungälv spelade ut hela registret mot ett för dagen blekt Tillberga. Lukas Persson tremålsskytt och Mohlén samt Ekholm två vardera och övriga mål genom Skoglund, Wareborn och Artig. Nu gäller det för Kungälv att behålla den fina trenden mot Tillberga.

TB har dock på slutat av elitserien fått ihop det något bättre och i kval är det alltid läge att höja ett varningens finger. I synnerhet nu när IFK börjat bra med två vinster trots att glansspelet uteblivit får inte övermodet infinna sig utan hårt jobb gäller. Mot Nässjo tog Tillberga en komfortabel seger och Kungälvsbekantingen Pekka Rintala är åter i spel efter en efterhängsen skada. Mot Nässjö levererade han ett mål och en assist och är alltid farlig med sin skridskoåkning. I övrigt bärs laget av rutinerade rävarna Östling, Hammarbäck och Blixt men bör inte vara problem för ett Kungälv i form.

I Kungälv är naturligtvis lättnaden stor efter två raka vinster trots att spelat inte stämmer. Stolpe in har det varit och det är skönt att även IFK kan ha en smula tur och kan storma fram mot seger i kvalet. Det täta matchandet skall heller inte vara något problem då laget är vältränat och skadefritt. Bara Viktor Lindblom är borta resten av säsongen och Wareborn och Holopainen är på bättringsvägen från sina förkylningar. Om inte Wareborn är med på tisdag så lär det bli  på torsdag i alla fall. Ari bedöms kunna leda laget på tisdag men om han fortfarande är krasslig så leds laget av Knöös.

En av de framträdande spelarna i dagens IFK är Sunväras stolthet, Jesper Henriksson. Jesper som inför denna säsongen kom till Kungälv från Nässjö och fick några extra tjuvnyp samt glirningar från de forna lagkamraterna under lördagens batalj.

- Det var inget speciellt egentligen utan det var lite tjôt på banan samt något extra tjuvnyp. Det får man ta, säger en skrattande Jesper på frågan hur det kändes

Matchen mot Tillberga betyder heller inget extra för Henriksson utan är lika viktig som alla andra kvalmatcher menar han

- Vi skall gå ut och spela vårt spel som vi vet vi kan men som vi inte hittat ännu efter uppehållet. Jag skall fortsätta med att åka så mycket skridskor det bara går och skapa utrymme för lagkamraterna, då slår vi Tillberga, avslutar Jesper

Härlig inställning och när man arbetar i föreningen och kommer spelarna något mer inpå livet än övriga publiken så känner man hur seriösa de är och vilket slit och släp de lägger ner för att vinna och göra alla nöjda som gillar IFK. Det är lätt att glömma det när vi står på läktaren tre  meter ovan isen och ser all luckor ur fågelperspektivet och som man själv naturligtvis skulle utnyttjat om man spelat. Nu spelar, som tur är inte vi, men jag stämmer gärna och ödmjukt in i Rockstarz refräng. ” Vi älskar vårat IFKåååååååååå” och hoppas den ljuder flera gånger på tisdag kväll.

Välkomna