Kungälvs segertåg fortsätter på utstakad bana även om allt grus i maskineriet ännu inte borta

Förste halvlek genomförde IFK på ett bra sätt och höll sig till sin uppgjorda plan att spela klokt, säkert och förnuftigt. Redan i matchens tredje spelminut tog Kungälv ledningen genom en flipp över Tillbergaförsvaret från Fredrik Johansson till Ted Skoglund som säkert satte bollen i nät bakom i övrigt utmärkte Rasmus Eriksson i Tillbergas mål.

Spelet fortsatte på den säkra vägen och luckor letades för utnyttjande men de blev inte så ofta synliga utan Tillberga tätade förtjänstfullt. Efter 33 minuter kom dock 2-0 till Kungälv genom Lukas Persson på ännu ett lyft från Fredrik Johansson och i halvlekens slutskede tråcklade sig Robin Mohlén fram på högerkanten och spelade in snett bakåt till Mikael Lindberg som drog in mot mitten och fick på en kanonträff i Eriksson högra kryss och 3-0 var ett faktum. Strax därpå blåste domaren till vila och Kungälv hade en trygg tremålsledning.

- Vi hade sagt vi inte skulle gå bort oss då vi haft en sämre bollhållning i de tidigare matcherna och det kan upplevas tråkigt men är viktigt, säger Jesper Henriksson som slet som vanligt förtjänstfullt matchen igenom

Halvtid: IFK Kungälv – TB Västerås 3-0

I andra halvlek var det Tillberga som tog kommandot. Pressade och stressade Kungälv högt så laget kom ideligen i tidsnöd trots att det var tänkt att IFK skulle spela tryggt och utnyttja Tillbergas misstag men det blev inget av det och gruset i maskineriet gjorde sig påmint. Kungälv kom längre och längre ner och i 63:e mnute spelade veteranen Anders Östling fram Andreas Hammarbäck som inte gjorde något misstag, 3-1. Minuterna senare reducerar samme Hammarbäck till 3-2 och matchen blev onödigt spännande.

Kungälv kom ingen vart och hamnade i tidsnöd med felpass eller misstag som följd. Tillberga tog time out och körde allt vad de orkade mot en kvitteringen och då kom en förlupen returboll till Ted Skoglund som från mittplan gasade på, förföljd av minst tre Tillbergare runt honom och en framför. Vad gör då karln? Jo en hederlig snurrfint a lá handboll så snön yrde och vänder bort hela Tillbergahögen och pangar förlösande in 4-2 till IFK som också blev slutresultatet.

- Vi slappnade av i andra halvlek och tänkte hålla ledningen men när Tillberga gasade kom vi aldrig in i matchen igen. Tillberga slet och kämpade men det gjorde vi också. Två poäng är två poäng oavsett hur man tog dom säger en ändå nöjd Henriksson innan det är dags att tänka på returen på torsdag.

- Det kommer att bli en tät match och de kommer att stå på för fullt redan från första minuten, tror Jesper och syftar på att nu är de två poäng efter Kungälv omen två före Nässjö som ikväll besegrade Katrineholm med 9-6. Vinner Nässjö på torsdag samtidigt som Tillberga förlorar mot IFK har lagen samma poäng. Tätt kan det bli på slutet men förhoppningsvis har Kungälv tagit klivet på torsdag mot nästa års elitserie.

Enda frågetecken inför returen är Mathias ”pumpen” Johansson som gick av efter en lindrigare huvudskada. Med plåster i pannan hälsar han att han troligen spelar men morgondagen får utvisa.

Slutresultat: IFK Kungälv – TB Västerås 4-2 (3-0)