Trots tappad tremålsledning lyckades IFK hålla undan för TB Västerås och delade på poängen samt med det klara för nästa års elitserie.

Matchen började också mycket bra genom att Mikael Lindberg nätade tämligen direkt i inledning av matchen ungefär som laget gjorde senast på Skarpe Nord. IFK fortsatte att trampa på och petade in både 0-2 genom Axel Ekholm på pass av Ted Skoglund och 0-3 genom Simon Artig och matchens kändes hur bra som helst. Tillberga missade dessutom en straff av Anders Östling men sen slappnar IFK av och Pekka Rintala lyckas psykologiskt reducera genom att slå in en hörna precis innan lagen går till vila.

- Vi spelade bländade bra fram till 0-3 men sedan blev vi för bekväma och tyckte det gick för lätt, säger tränare Holopainen som är tillbaka efter efterhängsen förkylning

Halvtid: TB Västerås – IFK Kungälv 1-3

Andra halvlek hann knappt börja innan Robin Andersson reducerar ytterligare och matchen blir nu en riktig rysare med Tillberga som härförare. 3-3 kommer också rättvis i matchens 57:e spelminut då Jens Blixt slår in bollen. Matchen är nu total för Tillberga om trummar på i det ena anfallet efter det andra och får också chansen i 72 minuten att dra ifrån då laget tilldöms en straff efter att Robin Mohlén varit brysk i straffområdet. På något sätt har fru fortuna varit med Kungälv denna säsong för även denna straff missas. Denna gång av herr Rintala.

Slutet blev tufft för IFK men man lyckas hålla undan med näbbar och klor trots att Ted Skoglund får en 10:a då det återstår 13 minuter av matchen. Svettigt och kämpigt men poäng är poäng. Rättvisst eller inte spelar ingen roll. Kungälv är klara för nästa års elitserie och kan spela avslappnat de två matcher som återstår men också kämpa för att visa respekt för lagen under strecket. De har en teoretisk chans om Tillberga förlorar sina båda som är kvar.

- Det blev verkligen ingen bra andra halvlek, säger Ari. Vi kom aldrig in i matchen igen men vi kämpade och slet och lyckades med lite tur hålla undan, avslutar Ari som också hälsar att laget i resten av matcherna skall göra vårt jobb i respekt för de andra lagen.

Två matcher återstår och närmast väntar Nässjö på lördag i Stinsen Arena. Supportbuss rullar kl. 12:00 och ni som ännu inte anmält er till resan gör det genom följa instruktionerna HÄR