IFK Kungälv hade inga större problem med att besegra Nässjö på lördagen. En stark första halvlek avgjorde matchen där Kungälv gick ifrån med en 3-0 ledning.
– Första halvlek spelar vi riktigt bra, sedan orkar vi inte riktigt motivera oss i 90 minuter, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen. 

Ett IFK Kungälv utan liberon Mathias ”Pumpen” Johansson och lagkaptenen Mikael Lindberg, som saknades på grund av lättare skador, kunde spela ut sitt register utan press efter att elitseriekontraktet säkrades redan i torsdags. Under matchen tvingades också anfallaren Simon Artig att avbryta matchen på grund av en skadad handled.

Kungälv tog ledningen i den 14:e minuten efter att Andreas Berggren Eckerth satte dit sitt första mål för säsongen framspelad av Fredrik ”Fidde” Johansson som för dagen hade Mikael Lindbergs kaptenbindeln runt armen. Extra kul också för Andreas som fick stora delar av försäsongen spoilerad på grund av en krånglande rygg.

Kungälv ökade sedan på till 0-2 och 0-3 efter ett hörnmål av Ted Skoglund som sedan själv spelade fram skyttekungen Lukas Persson till 0-3.

Halvtidsresultat: 0-3

I den andra halvleken ökade Kungälv sedan på sin ledning till 0-4 genom Axel Ekholm efter en ny assist från kapten Johanssons klubblad.

Efter målet bjöds Nässjö in i matchen och sista 35 minuterna var kanske inte IFK Kungälvs bästa för säsongen – samtidigt som Nässjö gjorde de bra och snyggade till siffrorna till slutresultatet 2-4. Överlag var IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen nöjd med lagets insats.

– Jag tycker vi gör det riktigt bra och spelar ut dom i första halvleken. Sedan går vi ner oss lite och orkar inte riktigt motivera oss i 90 minuter. Men sett till förutsättningarna i och med att vi redan säkrat kontraktet tycker jag att vi gör en bra match, vi har sagt att vi ska avsluta säsongen med flaggan i topp och inte ge bort något, säger Ari Holopainen.

Sett till de individuella spelarprestationerna ger Kungälvtränaren extra beröm till högerhalven Jesper Henriksson och mittfältaren Robin Mohlén. En spelare som fått lite av ett genombrott i Kungälv under sin andra säsong i klubben.

– Jag tycker de två sticker ut lite extra idag och ser man över hela säsongen så tycker jag faktiskt att Robin har varit vår bästa spelare, han har tagit jättekliv i år och det är riktigt roligt att se, säger Ari Holopainen.

I övrigt vill Holopainen avvakta lite med att summera säsongen tills sista matchen mot Katrineholm är spelad.

– Det är viktigt att vi genomför den matchen på ett bra sätt även om det är klart att det blir vi och Tillberga som kommer etta och tvåa. Vi har sagt att vi ska spela som vanligt i åtminstone första halvleken. Sedan får vi se om vi kanske testar något lite nytt och andra positioner i den andra halvleken. Samtidigt tycker jag att det är viktigt att vi avslutar med flaggan i topp, det är viktigt för fortsättningen när man ska gå in i en ny säsong sedan, säger Ari Holopainen.

I den andra elitseriekvalgruppen blev det under lördagen även klart att Gripen kommer göra IFK Kungälv och Tillberga och de andra elitserielagen sällskap kommande säsong efter en storseger mot Sirius på lördagen. Med en omgång kvar att spela står nu kampen mellan Ljusdal och Sirius om vilket lag som får spela kvar i den högsta serien.

– Det är kul att Gripen går upp. Det är bra för bandyn i Västsverige och vi får kortare resor och det blir fler derbymatcher som alltid är extra roliga att spela, säger Ari Holopainen.

På tisdag 19.00 spelas säsongen klart på Skarpe Nord då Katrineholm kommer på besök. Passa på att kom och heja fram laget i säsongens sista match för IFK Kungälvs a-lag. Efter matchen blir isen sakta men säkert vatten igen som ska frysas upp för vad förhoppningsvis blir den nästa sista gången till hösten innan IFK Kungälv spelar inomhus i den nya multihallen på Yttern 2017.

Matchfakta från Nässjö – IFK Kungälv hittar ni här.