På tisdag avslutar IFK Kungälv säsongen genom att ta emot Kartineholm Bandy på Skarpe Nord. En match som Kungälv vill vinna för att gå igenom hela kvalet obesegrat.

På tisdag 19.00 är det sista chansens för säsongen att få se på elitbandy på Skarpe Nord. Efter en stabil kvalserie har IFK Kungälv redan säkrat kontraktet och matchen handlar därför mest om äran att få avsluta säsongen på en vinst inför hemmapubliken.

IFK Kungälv som av de flesta experter tippades sist eller näst sist i årets elitserie klarade sig sånär kvar utan kval under året. Bara målskillnad skilje Kungälv och Kalix åt och när kvalet väl skulle spelas så har det visat sig ganska tydligt att Kungälv är ett etablerat elitserielag, som trots flera spelartapp de senaste säsongerna ha behållit sin stabila nivå.

Inför kommande säsong har flera nyckelspelare förlängt och klubbens förhoppning är att inför kommande säsong få en starkare kontinuitet i truppen där flera unga hungriga spelare tagit stora kliv under säsongen.

Inför tisdagens match kommer det kanske också finnas utrymme för att testa lite nya spelare på positioner de normalt sätt inte spelat på under säsongen. IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen har dock gjort det tydligt innan matchen att det är viktigt att avsluta med flaggan i topp och hur mycket experimenterande det verkligen blir på isen återstår att se.

I Kungälv finns det fortsatt frågetecken kring liberon Mathias ”Pumpen” Johansson och Mikael Lindberg som inte deltog i lördagens match mot Nässjö på grund av skador. Även Simon Artig tvinades utgå från den matchen med en skadad handled.

IFK Kungälv visade på lördagen att laget kan hålla en hög nivå även med några spelare borta och spelade framför allt i den första halvleken riktigt bra bandy i bortamatchen mot Nässjö. I den andra halvleken mattades laget av något och slutresultatet skrevs till 2-4.

Nu på tisdag väntar seriesegrarna av den norra allsvenskan Kartineholm. Ett lag som varit och stört elitserielagen på allvar stundtals i kvalet och som hade marginalerna mot sig i lördagens hemmamatch mot Tillberga som slutade 4-4 efter att Tillberga via två straffar hämtat upp Kartineholms 4-1 ledning.

Ska Kungälv avsluta säsongen med flaggan i topp som laget säger sig vilja göra kommer det sannerligen krävas en helgjuten insats mot ett segersuget Katrineholm.