IFK Kungälv är muntligt överens om ett tvåårskontrakt med 23-årige Teemu Määttä från Helsingsforsklubben Botnia.
– Teemu är en ung ambitiös kille som har sina bästa bandyår framför sig, säger IFK Kungälvs sportchef Claes Brandin. 

Temmu Määttä blir därmed IFK Kungälvs första nyförvärv inför säsongen 2015/2016.

Teemu är son till den gamla IFK-spelaren Esä Määtää som tillsammans med Jukka Othonen och Risto Kontturi utgjorde en beryktad finländsk trio i Kungälv under slutet av 80-talet. En trio som hjälpte klubben till semifinal 1987. Nu finns en ny generation Määttä och den äldste av flera talangfulla bröder, Teemu, är nu klar för sin pappas gamla klubb IFK Kungälv.

IFK Kungälv och Teemu Määttä känner varandra väl sedan tidigare då han under hösten 2013 var med och tränade med laget under några veckor. Under den tiden hann han även med att göra sin debut för IFK Kungälv då han deltog i en match mot IFK Vänersborg på försäsongen. I vinter har Teemu också också varit och hälsat på ytterligare en gång i Kungälv då han i januari var med och tränade med laget under elitseriens speluppehåll för P19-EM.

- Teemu och Esa har varit är i helgen och vi är muntligen överens om ett tvåårskontrakt. Teemu är en ung och ambitiös kille som vi hoppas kan fortsätta att utvecklas hos oss. På isen kan vi använda honom som både halv och mittfältare, säger Claes Brandin.

Under den gånga säsongen slutade Teemu med sina 16 mål och 20 assist på 18 matcher tvåa i poängligan av den finska grundserien bakom legenden Sami Laakkonen som mäktade med hela 49 poäng.

Trots att hans Botnia åkte ut i semifinalen mot Kampparit är bandysäsongen inte slut för Teemu Määttä då han efter sin fina säsong har tagits ut i den finska VM-truppen som i månadsskiftet åker till sydöstra Sibirien och staden Chabarovsk för att göra upp om VM-titeln.

- Det är bra att vi är överens med Teemu. Vi vill fortsätta att satsa på unga spelare som vill saker med sin bandy och som vi vill ha med i laget som vi bygger på nu och som vi hoppas ska utvecklas och bli bättre och bättre år för år, säger Claes Brandin.