För några år sedan vaktade han IFK Kunglälvs mål och var bland annat förstamålvakt när IFK Kungälv tog klivet upp i elitserien 2008.
Nu ska IFK Kungälv och Patrik Ewerstein  samarbeta på nytt – nu utanför isen.

Trots att Patrik hoppade in och tränade med IFK Kungälv under elitseriekvalet, så sent som för några veckor sedan, har hans fokus på senare tid varit på sin civila karriär. Inhoppet under kvalet var för att IFK Kungälv skulle ha full målvaktsbesättning på träningarna vid Jesper Thimfors och Victor Lindbloms skador.

Nu startar föreningen ett nytt samarbete med den gamla målvakten genom att hjälpa honom att marknadsföra hans nystartade företag. Ett samarbete som i sin tur ger IFK Kungälv pengar att utveckla föreningen för då klubben får en del av av försäljningen av varorna som IFK-supportrar köper.

Romelanda Grönytor
Efter att han arbetat i sex år som säljare av gödsel och gräsfröer till golf och fotbollsmarknaden kommer Patrik Ewerstein nu att vid sidan av det arbetet att sälja samma produkter till privatpersoner genom sitt nytstartade företag – Romelanda grönytor.

– Jag och min fru Vania kommer att sälja dessa produkter till privatpersoner framförallt här runt Kungälv. Jag tror och hoppas att det finns intresse för att ha en riktigt fin gräsmatta hemma och att använda samma produkter som proffsen. Jag själv tycker det är väldigt kul och gillar till exempel inte mossa. Vi kommer också att sälja högkvalitativa sandgjutna aluminiumskyltar vid förfrågan till gårdar, stall eller hus, säger Patrik Ewerstein.

Vad kommer IFK Kungälv att få ut av samarbetet?

– Vi hjälper varandra som det ska fungera i ett samarbete. IFK hjälper mig med marknadsföring och jag erbjuder IFK en kickback på det jag säljer. En kund som vill handla av mig säger att han vill sponsra IFK, kunden betalar vad produkten kostar och jag ger 15 prcoent till IFK. Det känns kul att kunna hjälpa klubben som givit mig så mycket genom åren. Jag hoppas det kan bli med en hel del men det är ju såklart upp till kunden och alla inom bandyfamiljen som vill stötta, säger Patrik Ewerstein.

Gräsprodukterna kommer att säljas i mindre konsumentförpackningar men också i 20 kg säckar för de som nyanlägger eller har en stor gräsmatta.

– Vi har gjort i ordning en lokal hemma på vår gård i Romelanda där vi har försäljningen. Öppettiderna varierar då vi båda har våra jobb att sköta. Det bästa är om man ringer, mailar eller kontaktar oss via facebooksidan. Om det passar kan jag leverera hem, säger den gamle IFK-målvakten.

Den 11-12 april kommer Patrik och Vania ha ett ”öppet hus” och bjuda på fika för alla som är nyfikna på att fixa till sin tomt inför våren och sommaren. Då ger den gamle IFK målvakten både råd och sina skarpa åsikter kring vad han tycker om bandysporten i stort och IFK Kungälvs gångna säsong och vad han tror om klubbens framtid. För mer information – titta in på Romelanda grönytors Facebooksida.

Kontaktuppgifter:

Romelanda Grönytor
Patrik Ewerstein
Honeröd 130 442 92 ROMELANDA
Telefon: 0761-82 22 08
Epost: romelandagronytor@gmail.com
Facebook
Twitter