IFK Kungälv och elitserienykomlingen Gripen värvar spelare från varandra. Från Gripen till Kungälv går mittfältaren och halven Erik Schön, 27, och åt motsatt håll går anfallaren Simon Artig, 21.
– Vi önskar Simon lycka till och hälsar Erik välkommen, säger IFK Kungälv sportchef Claes Brandin. 

De båda spelarnas övergångar har i sig inget att göra med varandra. Att övergångarna blev klara i stort sätt samtidigt handlar mer om en slump.
– Vi hoppas och tror att Erik Schön är en spelare som jag vara nyttig för vårt lag. Han kan spela på flera positioner vilket ger våra tränare fler alternativ och möjligheter till vintern, säger Claes Brandin.

Erik Schöön har precis som Simon Artig fått sin bandyfostran i Lidköping och lämnar nu Gripen efter fyra säsonger efter att dessförinnan spelat fem säsonger i Villa-Lidköping. I årets allsvenskan stod Schön för 2 mål och 34 assist på 22 matcher för Gripen.

– Det känns skönt att komma till en ny klubb och få en ny utkamning. Mitt mål är att ta en plats i startelvan och vara med och hjälpa laget att vara bättre än förra året, säger Erik Schön som bor i Göteborg.

Artig till Gripen
Åt andra hållet, från Kungälv till Gripen går anfallaren Simon Artig som kom till Kungälv från Villa-Lidköping förra året. Under säsongen gjorde Simon 7 mål och 3 assist på 25 matcher. Det viktigaste målet kom när han sänkte sin gamla klubb Villa med ett härligt långskott på Skarpe Nord.

– Vi tackar Simon för hans säsong hos oss och önskar honom stort lycka till i Gripen. Simon är en bra kille som kommer att göra det bra där uppe, säger Claes Brandin.

Värvningen av Schön är klubbens andra nyförvärv tillsammans med den finske landslagsmannen Teemu Määttä. Förutom att Simon Artig nu lämnar klubben står det också klart att det inte blir någon fortsättning i IFK Kungälv för Jonatan Rask som under stora delar av säsongen var utlånad till allsvenska Blåsut.

– Vi fortsätter att jobba med truppen och är inte riktigt klara än. Vi har ett par spelare till vi ska förlänga med och pratar även med ett antal spelare från andra klubbar som vi tycker kan vara intressanta för oss, säger Claes Brandin.