IFK Kungälv har gjort klar med två viktiga förlängningar. Både försvarsspelaren Viktor Wareborn och lagledaren Jörgen Sjöholm är klara för minst en säsong till i den röda IFK Kungälvs tröjan.
– Två personer man vill ha i alla lag, säger IFK Kungälv sportchef Claes Brandin om underskrifterna.

Lagbygget för kommande säsong börjar falla på plats. Senaste förläningarna är försvarsspelaren Viktor Wareborn, som värvades från Gais förra året, och trotjänaren och lagledaren Jörgen Sjöholm.

– Om vi börjar med Viktor så är det en försvarssklippa som är duktig på det mesta en försvarare bör kunna. Brytsäker, stark, bra på skridskorna och  bekväm med bollen. Det känns bra att ha honom där bak även kommande säsong, säger Claes Brandin om den 26-årige smålänningen som är bandyfostrad i Nässjö IF.

Trygghet i Sjöholm
Jörgen Sjöholm behöver knappast någon närmare presentation för alla IFK-fans, då han både spelat själv i A-laget och varit IFK grundpelaren i ledarstaben sedan IFK Kungälv tog steget tillbaka till högsta serien. Hans betydelse för laget och föreningen är alltid värd att hålla fram.

– Jörgen betyder trygghet och tydlighet. Han vet vad det handlar om och är väl en av personerna i dagens omklädningsrum som varit med längst i det här gänget tillsammans med Mikael Lindberg. Jörgen är en viktig pusselbit som nu sitter kvar i ett hörn av vårt pussel, säger Claes Brandin.

Än återstår ett par pusselbitar innan bilden är klar av det som blir IFK Kungälv a-trupp kommande säsong.

– Vi kör på. Vi har väl något mer eller mindre klart till och några andra spår där vi inte riktigt är i hamn än innan vi är klara, säger Claes Brandin.