IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen är klar som huvudtränare i föreningen i ytterligare tre säsonger. I dagarna skrev Ari på sitt nya kontrakt och det är en inspirerad tränare som på onsdagen drar igång försäsongen på allvar.
– Det känns otroligt inspirerande att börja jobba med laget igen och i år känns det som att vi inte behöver bygga om från noll, säger Ari Holopainen. 

Ari Holopainen är klar för en tredje säsongen som tränare i IFK Kungälv efter att han ersatte Tommy Österberg för två år sedan.
Går allt som planerat kommer det också att bli en fjärde och en femte säsong då hans nya kontrakt sträcker sig tre år fram i tiden.

– Vi vill att Ari ska vara tränaren som leder vårt A-lag i den riktning vi vill komma de närmaste åren.  Vi siktar uppåt och har en spännande framtid framför oss när vi också går in i en hall under de här åren. Ari är en föreningsmänniska som har förmågan att se ett längre än bara nästa A-lagsmatch och det är viktigt för oss då vi kommer att kämpa hårt för att stärka hela föreningens organisation de närmaste åren, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.

Träningen redan igång
Ari Holopainenen är själv nöjd med att ha förlängt sitt kontrakt och sätter under onsdagen officiellt igång sitt arbete inför kommande vinter då A-laget gör sin första gemensamma träning.

 Det känns otroligt inspirerande att börja jobba med laget nu och i år känns det som att vi inte behöver bygga om från noll utan kan bygga vidare på det vi gjort i år. Vi får behålla nästan hela truppen, har fått in två nya spelare och har en del mer på gång och det känns spännande att fortsätta mitt arbete i föreningen, säger Ari Holopainen.

När det gäller lagbygget i övrigt berättar IFK Kungälvs sportchef Claes Brandin att arbetet pågår på högvarv.

– Vi kommer att ha en bredare trupp nästa år med flera spelare i och med att vi kommer ha ett samarbete med Frillesås i allsvenskan. Vi har en del på gång, säger Claes Brandin.