IFK Kungälv har gjort klart med en ny målvakt efter Jesper Thimfors som lämnade klubben för Villa-Lidköping. Målvakten som nu kommer att få dela målvaktsposten med talangen Victor Lindblom är den finske landslagsmålvakten Kimmo Kyllönen, 31, som närmast ansluter från elitseriekollegan IK Sirius.

- Kimmo är en väldigt bra målvakt som nu kommer att få konkurrera med Victor. Vi kommer precis som förra året att ha två väldigt bra målvakter och för att båda ska få speltid jobbar vi på en lösning som innebär att alla spelare i vår trupp kommer att få spela mycket bandy i vinter, säger IFK Kungälvs sportchef Claes Brandin.

Kyllönen är känd som en reaktionsnabb målvakt med bra utkast och som har förmågan att stänga igen sitt må och avgöra matcher.

Kimmo Kyllönens kontrakt med IFK Kungälv sträcker sig över de kommande två säsongerna.

-