IFK Kungälv har gjort klart med två nya spelare. Truppen förstärks nu med anfallaren Adam Rudell och försvararen Markus Hillukala samtidigt som Tobias Backman lämnar klubben.

– Vi får in en anfallare med riktig näsa för att göra mål och en bra försvarare, det känns bra, truppen ser stabil ut med bra konkurrens på alla positioner, säger Claes Brandin, sportchef i IFK Kungälv.

Adam Rudell, 25 kommer senast från Sirius dit han gick från Gais förra året. Moderklubben är Otterbäckens BK där han blev känd i bandysverige som målskytten som gjorde över 100 mål i division 1 säsongen innan han gick till Gais.

Markus Hillukala, 27, har de senaste fyra säsongerna spelat med Gripen. Innan dess var han en säsong i Surte och har även spelat i Falun och flera säsonger med Bollnäs. Adam Rudell och Markus Hillukalas kontrakt är skrivna för de kommande två säsongerna.

Hillukala är tänkt som en ersättare för Tobias Backman som något oväntat lämnat klubben för Villa-Lidköping.

– Enligt vår mening så var vi överens, vi är besvikna på hans agerande och kommer få anledning att höra av oss till Villa-Lidköping angående det, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.

IFK Kungälvs trupp säsongen 2015/2016

Målvakter: Victor Lindblom, Kimmo Kyllönen

Utespelare: Mathias Johansson, Hampus Kärnman, Victor Wareborn, Markus Hilukala, Anders Berggren Eckerth, Teemuu Määttä, Jesper Henriksson, Robin Olsson, Erik Schön, Fredrik Johansson, Anssi Hänninen, Mikael Lindberg, Robin Mohlén, Axel Ekholm, Ted Skoglund, Lukas Persson, Adam Rudell,

Ledare: Ari Holopainen, Röger Knöös, Jörgen Sjöholm, Johan Rolén, Ulf Johansson, Ulf Johansson, Martin Johansson, Ulf Stevander, Jessica Erichsen