IFK Kungälv hade en lyckad helg på Mukaskogsgården vid Vätterns västra strand utanför Jönköping. Under helgen har A-laget tränat, haft teori samtidigt som spelare och ledare har fotograferats och ett hungrigt gäng juniorer fått känna på läger liv med A-laget.
– Överlag känns det som att helgen har varit kanon. Nästa år vill vi bara ha med hela föreningen, säger IFK Kungälvs vice ordförande Magnus Carlsson.

Under helgen skapades det som är tänkt att bli en tradition i IFK Kungälv – det årliga Uppstartsslägret. Grundtanken med lägret är att hela föreningen, från ledarna i skridskoskolan, till representanter från supporterklubben, styrelsen, arenagruppen och intäktsgruppen etc, ska komma samman under ett och samma tak och planera och dra upp planerna inför den kommande säsongen.

Det första Uppstartslägret blev mer av karaktären av ett träningsläger med teori och teambuildning för några av klubbens unga talanger tillsammans med A-laget och delar av styrelsen. En kombination som blev lyckad med mycket skratt, bra och utvecklande diskussioner och en hel del tävlingar.

– Vi är  nöjda med helgen. Det är kul att se de nya spelarna komma in i gruppen och att alla anstränger sig för att de ska göra det. Det är en anda som vi är kända för och det är skönt att se att den i högsta grad finns kvar och att det där med den speciella gemenskapen som finns i Kungälvsbandyn inte bara är tomma ord. Nästa år får vi kolla upp ett bra datum och var ute i ännu bättre tid och förankra hur viktigt det här lägret är – så att vi verkligen får med representanter från hela föreningens organisation på lägret, säger IFK Kungälvs vice ordförande Magnus Carlsson.

På lägret fanns hela A-lagstruppen utom Kimmo Kyllönen, Markus Hillukkala och Hampus Kärnman på plats.

Nyförvärven på plats var Robin Olsson, Adam Rudell, Temmu Määttä och Erik Schöön. Samtliga imponerade stundtals i helgens olika aktiviteter som femkamp, brännboll och frågesport.

Adam Rudell var för bland annat med i det vinnande laget som kammande hem segern i den totala lagtävlingen mellan lägrets deltagare.
– Vi har som sagt haft en kanonhelg. Om vi är nöjda med hur spelarna uppträtt måste vi också ge ett stort beröm till våra funktionärer Bengt Nordin, Ulf Berghänel, Ulrika Bäckström och David Nordin. De har lagat fantastisk mat, hittat på roliga aktiviteter och varit fantastiska. Utan sådana personer fungerar inte en förening, säger Magnus Carlsson.