Mittfältaren Jimmy Berglund är klar för spel i IFK Kungälv kommande säsong. Jimmy är redan på plats i Kungälv och har tränat med laget sedan i lördags. 

I fredags anlände mittfältaren Jymmy Berglund till Kungälv. Jimmy är föd 1988 och kommer närmast från elitseriekollegan Kalix Bandy.

I och med värvningen av Jimmy Berglund har IFK Kungälv värvat färdigt inför kommande säsong. Föreningen kommer under säsongen också ha ett samarbete med Frillesås vilket gör att flera spelare i truppen kommer spela även med Frillesås i allsvenskan under vintern.

Jimmy Berglund, är bandyfostrad i Kalixklubben Nyborg. Efter några år som senior i moderförningen gick han senare till Kalix Bandy som han spelat i både i allsvenskan och elitserien med. När Kalix åkte ner elitserien för några år sedan flyttade till Örebro för spel i Örebro SK under en säsong. I Örebro lärade han även känna Robin Olsson, även han ett av årets nyförvärv i IFK Kungälv.

– Men när Kalix gick upp flyttade jag hem igen. Nu känner jag och familjen att vi vill testa något nytt, komma till en ny stad och kultur och förening och det känns jättebra, säger Jimmy Berglund.

Skjuter åt båda hållen
Som spelare beskriver han sig som en offensiv mittfältare som inte är helt främmande för att kunna ta ytterligare ett steg upp i banan.

– Min främsta stryka är väl mitt skott och att jag jobbar hårt för laget. Jag skjuter väl ungefär lika bra åt båda hållen, men vänster är mitt ursprung, säger Jimmy Berglund.

I lördags tränade han med IFK Kungälvs A-lag på is i Oasen. A-laget kommer att hinna med ytterligare ett träningspass på rink under kommande helg och ett träningspass på stor is innan den först träningsmatchen borta mot Vänersborg den 21 augusti.

– Det känns riktigt kul att komma igång. Att gå på stor is i augusti är inget man är riktigt van vid, men det är välkommet och det är bara att köra på, säger Jimmy Berglund.

IFK Kungälv hälsar Jimmy Berglund varmt välkommen till föreningen och klubben och hoppas att han kommer att trivas i sin nya stad.