På fredag kväll gör IFK Kungälv sin första träningsmatch för säsongen när laget gästar IFK Vänersborg. Inför matchen har laget gjort en träning på stor is och den såg ut som tränaren Ari Holopainen hade väntat sig. 
– Det var totalt kaos, säger Ari Holopainen. 

Ovanstående citat är sagt med glimten i ögat, men som vanligt när 20 bandyspelare går på stor is för första gången för säsongen, är det långt ifrån allt som stämmer.

– Vi körde lite övningar för att komma igång och spelade en del på träningen. Det såg ut som det brukar göra så här års, det är inte mycket som stämmer. Vi har mycket nya spelare och nu får vi möta ett toppgäng i elitserien och det är bra att se hur vi står oss och hur de nya spelarna fungerar i olika positioner. Resultatet i matchen är ointressant, säger Ari Holopainen.

IFK tränaren har tagit ut hela truppen inför matchen förutom Hampus Kärnman, Andreas Berggren och juniorerna Anton Ysing och Daniel Strömqvist som ingår i lagets träningstrupp.

– Hampus och Andreas vilar den här gången. Resten av spelarna kommer få spela på lite olika postioner. En del mer i första halvlek och andra får mer speltid efter paus. Alla måste få en ärlig chans att visa vad de kan, säger Ari Holopainen.

Flera debutanter
IFK Kungälvs mål kommer att vaktas i 90 minuter av nyförvärvet Kimmo Kyllönen, medan Victor Lindblom sedan står hela träningsmatchen mot Surte den 5 september.

I IFK Kungälv gör följande spelare debut i klubben: Adam Rudell, Robin Olsson, Jimmy Berglund, Kimmo Kyllönen, Erik Schön, och Markus Hillukkala.

Teemu Mättää har tidigare spelat träningsmatcher med IFK Kungälv, men gör på sitt sätt också sin debut då tidigare matcher mer har varit av karaktären ”gästspel” när han var yngre och besökte klubben.

Matchen börjar 19.00 i Arena Vänersborg. Ni som inte kan se matchen på plats kan följa den direkt via elitrapport.se

IFK Kungälvs trupp mot Vänersborg:

Målvakter: Victor Lindblom, Kimmo Kyllönen

Utespelare: Mathias Johansson, Markus Hillukkala, Victor Wareborn, Teemu Mättää, Jesper Henriksson, Robin Olsson, Erik Schön, Fredrik Johansson, Anssi Hänninen, Mikael Lindberg, Robin Mohlén, Jjimmy Berglund, Axel Ekholm, Ted Skoglund, Lukas Persson, Adam Rudell, Niklas Holopainen