Trots förlust med 4-7 mot Vänersborg får årets första träningsmatch ses med positiva ögon för IFK Kungälv. 
– Jag är framför allt nöjd med andra halvlek och alla spelare gjorde vad jag väntat mig och någon lite mer, säger huvudtränaren Ari Holopainen.

IFK Kungälvs tränare roterade friskt i laguppställningen när IFK Kungälv på fredagen spelade sin första träningsmatch för säsongen.

På andra sidan isen mötte laget ett samspelt IFK Vänersborg som de senaste två säsongerna etablerat sig som ett stabilt slutspelslag.

Det var också Vänerborg som tog kommandot i matchen och kunde redan i den tredje minuten ta ledningen med 1-0 genom skyttekungen Joakim Hedqvist. Sedan dröjde nästa mål till den 33 minuten då Vänersborg ökade på sin ledning till 2-0 efter att samme Hedqvist dunkat in en straff.

– Det såg bra ut med tanke på att vi bara gjort ett pass på stor is. Det är som det brukar vara i första matchen. Första 20-25 minuterna gör vi det defensivt riktigt bra. Sedan börjar vi göra lite saker som vi inte riktigt klarar av så här tidigt på säsongen och då tappar vi lite, säger Ari Holopainen.

Innan halvtidsvilan hade Vänersborg ökat på sin ledning till 4-1. IFK Kungälvs mål gjordes av anfallaren Ted Skoglund efter att nyförvärvet Teemu Mättää stått för sin första målgivande passning i Kungälvsdressen.

IFK Kungälvs uppställning i första halvlek: Målvakt: Kimmo Kyllönen, libero: Mathias Johansson, backar: Markus Hillukkala, Viktor Wareborn, Högerhalv: Teemmu Mättä, Vänsterhalv: Fredrik Johansson, centralmittfältare: Jesper Henriksson  Högermittfältare: Axel Ekholm Vänstermittfältare: Robin Mohlén, Anfallare: Ted Skoglund, Spets: Lukas Persson (Mikael Lindberg, Adam Rudell och Anssi Hänninen och Niklas Holopainen bytte av på mittfältet och i anfallet)

Inför den andra halvleken gjorde IFK Kungälv flera byten. In på isen kom bland andra Erik Schön som tog över från Fredrik Johansson på vänsterhalven. Just Schön var enligt tränaren Ari Holopainen den kanske mest positiva överraskningen för dagen.

– Alla spelare gjorde bra ifrån sig och ungefär som jag väntat mig, men Schön var riktigt bra och var helt klart en positiv överraskning, säger Ari Holopainen.

Schön noterades också för två assist i den andra halvleken genom att slå in två hörnor som sattes dit av nyförvärvet Jimmy Berglund, som direkt visade upp sitt beryktade skott, och rutinerade Mikael Lindberg.

Precis som Schön byttes även Jimmy Berglund in i paus och fick därmed hänga in sitt första mål för sin nya förening.

Överlag var tränaren Ari Holopainen nöjd med lagets insats. Framför allt den andra halvleken – även om det i den första träningsmatchen alltid är svårt att dra några större slutsatser av lagets spel. I den andra halvleken gjorde också Robin Olsson debut för IFK Kungälv då han gick in och spelade i IFK Kungälvs anfall.

– Det är så klart mycket som inte stämmer, men vi fick ungefär de svaren vi ville ha. Om jag har förstått allt rätt så börjar vi tränare på stor is den 31 augusti i Ale Arena och sedan har vi nästa match mot Surte den 5 september, säger Ari Holopainen.

Matchen slutade tillslut 7-4 till Vänersborg. Främste målskytt i matchen blev Joakim Hedkvist med sina fyra mål. IFK Kungälvs mål gjordes av Ted Skoglund, Axel Ekholm, Jimmy Berglund och Mikael Lindberg.

IFK Kungälvs uppställning i andra halvlek: Målvakt: Kimmo Kyllönen, libero: Mathias Johansson, backar: Markus Hillukkala, Viktor Wareborn, Högerhalv: Jesper Henriksson, Vänsterhalv: Erik Schön, centralmittfältare: Anssi Hänninen  Högermittfältare: Axel Ekholm Vänstermittfältare: Fredrik Johansson, Anfallare: Ted Skoglund, Spets: Robin Olsson (Mikael Lindberg, Jimmy Berglund och Lukas Persson bytte av på mittfältet och i anfallet)

Matchfakta från matchen hittar ni här.