IFK Kungälv vann på lördagen med 9-2 mot Surte. En match som det inte sprakade om och som IFK Kungälvs tränare beskrev som ett träningspass.
– Ja det var en bra träning. Vi hade pratat om en del saker som vi lyckades sådär med om man ska vara ärlig, säger Ari Holopainen.

Sjukdomar tvingade IFK Kungälv att möblera om i laget jämfört med den trupp som planerades att tas ut till matchen. Robin Mohlén och Robin Olsson saknades pågrund av sjukdom vilket gjorde att Fredrik Johannson, som planerades att vila gick in i laget.

Till skillnad från matchen mot Vänersborg den 21 augusti saknades också Anssi Hänninen, Kimmo Kyllönen och Teemu Määttä, som är på landslagsuppdrag med Finland.

Själva matchen började med en smakstart för IFK Kungälv då Lukas Persson satte dit en hörna redan i andra minuten. Surte försvarade sig väl, men i halvtid hade IFK Kungälv ändå en 4-1 ledning i bagaget efter ytterligare tre mål av Lukas Persson. Snyggaste målet var kanske när Niklas Holopainen släpte bollen bakom ryggen till Persson som fri med Surtes målvakt Måns Lundwall satte dit bollen.

Fem mål av Persson
Matchen i sig var inte mycket att tycka till om. Kungälv lyckades inte riktigt rulla upp Surte som tränaren Holopainen hade önskat. Kvalitésskillnaden mellan elitserielaget och allsvenska Surte visade sig ändå sig matchen igenom vilket till slut resulterade i en seger med 9-2 för IFK Kungälv. Bästa målskytt blev Lukas ”Pang-Pang” Persson med fem mål. Övriga mål stod Adam Rudell för (2) och Jesper Henriksson för.

– Vi sa att vi skulle se det här som en rejäl träning. Vi har gjort lite förändringar i hur vi ska försvara oss. Det gick väl så där kan man säga, men överlag får vi se det som en okej träning som vi ändå genomför på ett bra sätt, säger Holopainen.

När det gäller spelarprestationer tycker han inte att någon spelare stack ut åt något håll.

– Lukas gjorde ju fem mål, men det var kanske väntat att han skulle göra några mål idag, säger Holopainen.

Nästa helg väntar tuffare motstånd för IFK Kungälv. Då ställs laget mot Villa-Lidköping, Gripen och Vänerborg i Vänercupen i Arena Vänersborg.
– Då får vi mer en mätare var vi står och då kan vi börja prata mer om hur det ser ut i vårt spel. Det ser vi fram mot, säger Holopainen.

Kungälvs lag: Målvakt: Victor Lindblom, libero, Mathias Johansosn, vänsterback, Markus Hillukkala, högerback, Hampus Kärnman, högerhalv, Jesper Henriksson, vänsterhalv. Eric Schön, defensivmittfältare: Andreas Berggren, mittfältare,  Jimmy Berglund, Mikael Lindberg, Anfallare: Lukas Persson.

Avbytare: Adam Rudell (Anfall) Niklas Holopainen (anfall/mittfält), Axel Ekholm (mittfält)

All matchfakta hittar ni här: