I eftermiddag går IFK Kungälv in i årets upplaga av Vänercupen. IFK Kungälv inleder cupen genom att möta Villa-Lidköping redan 17.30 på fredagen. 

Motståndet blir med andra ord svårast tänkbara direkt, när storsatsande Villa-Lidköping ska försöka brytas ner i Arena Vänersborg. Villa är precis som alltid ett av lagen som inför elitserien varje år får bära ett tung favoritskap till att ta hem SM-guldet i mars. Ett favoritskap som knappast blir mindre i år med tanke på att storstjärnan Johan Esplund värvats tillbaka till klubben från svenska mästarna Västerås SK.

På lördag väntar sedan match mot IFK Vänersborg (15.00) för Kungälv innan cupen avslutas med match mot Gripen/Trollhättan på söndag (12.30)

Samtliga matcher spelas i Arena Vänersborg. För IFK Kungälvs del blir cupen en rejäl värdemätare kring var laget just nu står. Med mycket nytt folk i truppen, vill tränaren Ari Holopainen få svar på hur spelet för fungerar och kring hur han ska formera laget på bästa sätt inför den kommande elitserien.

ifkkungalv.se kommer att skriva en längre sammanfattning om cupen på måndag. Kortare sammandrag från matcherna kommer att kunna läsa på hemsidan. För er som inte kan befinna er i Vänersborg under helgen kan matcherna följas live via elitrapport.se