IFK Kungälv åkte på två förluster och vann en match i helgens Vänercup. Segermatchen avslutade helgen då IFK Kungälv vann med 5-3 över Gripen – en liten revansch för de två tidigare förlusterna mot Villa-Lidköping och IFK Vänersborg.
– Helgen var ganska väntad. Att Villa och Vänersborg ligger några steg för oss just nu får vi räkna med, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.  

Helgen började tufft för IFK Kungälv. På fredagen åkte laget på storstryk när Villa var både ett och två nummer större vilket gav resultatet 1-10.

På lördagen väntade sedan IFK Vänersborg, en match IFK Kungällv var på väg in i då man hämtade upp ett 1-5 under läge till 3-5 i den andra halvleken samtidigt som Vänersborg fick två spelare utvisade. Några mer mål blev det inte i den matchen för Kungälv och istället kunde Vänersborg rinna iväg till 3-8. Vänersborg imponerade under helgen och vann cupen genom att vinna alla sina matcher.

För IFK Kungälvs del blev avslutningen också trevlig på cupen. Särskilt de allra sista minuterna då laget gjorde tre mål på övertid vilket gjorde att Gripen besegrades med 5-3. Kungälv var klart bättre än Gripen i första halvlek och gick till halvtidsvila med 2-0 i ryggen. I andra halvlek blev rollerna ombytta och istället kunde Gripen vända till 2-3. Något Kungälv alltså lyckades rätta till under cupens allra sista minuterar.

Holopainen ”väntat

IFK Kungälvs tränare säger att helgen var ganska väntad. Att Villa-Lidköping och Vänersborg skulle vara något eller några nummer större hade han räknat med.

–Villa tror jag har kört på stor is nu i sex veckor och det är inte konstigt att det ser ut så här då. Vi kom inte riktigt upp i den nivån vi hade hoppats på. Men vi har också haft sju man sjuka i veckan, så vi har förklaringar för oss själva, säger Ari Holopainen som luftade stora delar av truppen under helgens matcher.

Avslutningsmatchen mot Gripen tycker han stundtals gav smakprov på saker som kan göra IFK Kungälv till ett vassare lag än förra året.

– Första halvlek tycker jag att vi styr och ställer rätt mycket. Vi har också 2-0. Sedan går de ikapp till 2-2 efter två chanser känns det som. Då får vi en svacka och Gripen gjorde 3-2 och hade faktiskt lägen till 4-2. Men vi reder ut det och sedan sista tio tycker jag inte det var något snack – det var bara att hoppas på att vi skulle få in bollen och det fick vi ju också, säger Ari Holopainen.

Börjar få svar

När det gäller fortsättningen känner Holopainen att han börjar få allt fler svar hur kring hur han ska formera laget i vintern.

– Jag börjar i alla fall få en bild i huvudet. I helgen har jag sett spelarna i tre matcher och sakta men säkert börjar jag få en bild hur över hur vi ska formera laget i framtiden, säger Ari Holopainen.

I helgen vaktades IFK Kungälvs mål av Kimmo Kyllonen i matcherna mot Villa-Lidköping och Gripen medan Victor Lindblom spelade mot Vänersborg.

I fredagens match mot Villa-Lidköping sträckte försvararen Markus Hillukkala en ljumske. Något som gjorde att han vilade under lördagen och söndagen.

– Han tränar ikväll. Det ska inte vara någon fara, men vi vill inte chansa så här tidigt på säsongen, säger Ari Holopainen.

Matchfakta: IFK Kungälv – Villa-Lidköping BK

Matchfakta: IFK Vänersborg – IFK Kungälv

Matchfakta: Gripen/Trollhättan BK – IFK Kungälv