Spelet värmde i kyliga Ale Arena och Kungälv stabilt när alla gör sitt

+20 på utsidan och +/-0 i Ale Arena får en att fundera på vart vi är på väg, som Luuk sager i ”På spåret”.

Match mot Gripen skall på pappret vara en  vinst för Kungälv men den som kan sitt spelprogram vet att Gripen hade 3-2 i Vänercupen innan IFK kunde, på tilläggstid, vända till seger med 5-3. En bragd i sig men egentligen borde inte Kungälv tappa sin ledning.

I kvällens drabbning var det denna gång inget snack om saken. En stabil lagseger för IFK Kungälv och där alla gjorde det de skulle. Kungälv höll Gripen på armlängds avstånd även om ställningen bara var 2-1 till IFK tio minuter in i matchen och det såg jämt ut. Kungälvs mål inslagna av Lukas Persson på hörna redan i matchens andra spelminut, vilket tillslag den grabben har, magiskt!. Andra baljan ordnade veteranen Mikael Lindberg efter pass av Robin Mohlen. Gripen reducerade på straff i 10:e minute då Kungälv missat en flipp med något bryska metoder efter missen. Straffen slogs av Johan Grahn och laget hade lite häng på Kungälv som gick ner sig en aning efter den starka inledningen med hög utdelning.

IFK samlade dock ihop sig och gick upp till 4-1 genom mål av Fredrik Johansson och Ted Skoglund framspelade av Teemu Määttä båda gångerna innan det var dags för vila.

- Första halvlek var den bästa för denna säsongen,  säger en nöjd Ari Holopainen som också konstaterar att IFK hade kontroll över tillställningen men tappade en flipp som gav straffen, annars var det mycket bra.

I andra halvlek sänktes tempot och IFK tappade lite timing och focus i det gemensamma arbetet.

- Vi körde lite för länge med bollen istället för att släppa den som vi bestämt, säger Ari fundersamt.

Nu var det aldrig någon fara även om det är som Ari sager, utan Kungälv behärskade tillställningen rakt igenom och efter en time out i matchens 75 minut vid ställningen 5-2, rullade det på med bättre skärpa och segern skrevs till 7-2. Målen i andra halvlek av Mikael Lindberg, Adam Rudell och Fredrik Johansson. Passningarna kom från Niklas Holopainen, Ted Skoglund och Robin Olsson. Gripen målade sitt andra genom en elegant framspelning av Olle Sundin till Johans Karlsson som skar in framför Kimmo Kyllonen, väntade ut honom och sprätte in 5-2. Snyggt och elegant.

- Det var en laginsats idag och det märks att vi kan när alla gör sitt, avslutar Ari

Närmast väntar Frillesås och då troligtvis med några Kungälvsspelare i laget inom ramen för samarbetet.