IFK Kungälv vann på söndagen planenligt mot allsvenska Frillesås med 6-2.
– Vi gör en okej match mot ett bra Frillesås, säger IFK Kungälv-tränare Ari Holopainen.

Ett Frillesås förstärkt med Kungälvsspelarna Adam Rudell och Andreas Berggren bjöd på starkt motstånd mot IFK Kungälv på söndagen.

Stärkta av ett 4-4 resultat mot elitserielaget Gripen i onsdags visade Frillesås ingen överdriven respekt för sina motståndare. IFK Kungälv inledde dock piggast och såg ut att ha bra koll på händelserna efter att Lukas Persson satte dit en hörna redan i den 3:e minuten.

Frillesås ”smygkämpade” sig dock in i matchen och innan någon hade förstått någonting ledde gästerna plötsligt med 1-2 efter två hörnmål av Adam Rudell och Fredrik Brandin.

Kungälv kontrade med ännu ett hörnmål genom Lukas Persson och hemmalaget gick också till halvtidsvila i ledning med 3-2 efter att snyggt solonummer av Annsi Hänninen som avslutade med att trycka upp bollen i krysset.

I den andra halvleken orkade sedan Frillesås inte hänga med IFK Kungälv som kunde vunnit med större siffror än slutresultatet 6-2.

Två av målen i den andra halvleken gjordes via genombrott av Axel Ekholm som visade gryende form under matchen.

Kungälv  gick under matchen runt på mycket folk i spelet, samtidigt som Hampus Kärnman och Markus Hillukkala följde matchen från sidan. Kungälvs mål vaktades hela matchen av Victor Lindblom, medan Kimmo Kyllönen vilade för dagen.

– Jag tycker att vi börjar matchen bra, med bra kombinationer i vårt anfallsspel. Sedan går det lite för lätt vilket gör att vi börjar köra mer en och en. Det här var en bra träning, Frillesås är bra, och gör det bra samtidigt som vi tränar på lite olika saker som vi genomför både bra och dåligt, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen om matchen.

I den andra halvleken är Holopainen nöjd med lagets defensiv.

– Defensivt spelar vi mycket bättre i andra halvlek fram till kanske 2o minuter kvar. Då blir det lite hawaispel, men det blir lätt så när man leder med ett par bollar och känner att vi är något nummer större. Överlag tycker jag vi hittar våra positioner mer och mer. Vi går fortfarande runt på mycket folk, nu ska vi börja tighta till det lite. Nästa söndag har vi Tillberga borta. Det blir en riktigt värdemätare för att se vilka steg vi har tagit under försäsongen. Det kommer att gå snabbt där upp på den stora isen i ABB Arena, säger Ari Holopainen.

Matchfakta från matchen hittas här.