Lördagen den 3 oktober arrangerar föreningen Passalen en Bissen Brainwalk i Göteborg där de insamlade pengarna går till forskningen kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. Bissen  Brainwalk är ett initiativ som startades av bandyspelare Mathias ”Bissen” Larsson som fick en stroke 2010. För att stötta insamlingen kommer bland andra IFK Kungälvs A-lag delta i promenaden för att stötta forskningen.

Var: Samling i Jubileumsparken i Frihamnen, Göteborg kl 13:00 för musikunderhållning, intervjuer med mera. Prova-på-segling och lek i parken.
Klockan 14:00 avgår promenaden över Götaälvbron och tillbaka till parken.

Pris:
Vuxen: 50:- / person
Barn (<18 år): 20:- / barn
Familjebiljett: 100:- / familj

Om Bissen Brainwalk:

I mars 2010 fick bandyspelaren och den flerfaldige svenske mästaren Mathias ”Bissen” Larsson en stroke. En hjärnblödning som tog honom från rollen som högpresterande idrottsman till en operationssal på Universitetssjukhuset i Linköping där läkarna räddade hans liv. Efter utskrivning från sjukhuset gick Mathias kvällspromenader ihop med sin pappa, först till brevlådan och tillbaka. Så småningom klarade han lite längre sträckor och när årsdagen av insjuknandet närmade sig satte han som mål att gå runt hemstaden Köping, en runda på en mil. Familjen och några vänner skulle gå med och alla tänkte skänka en slant till hjärnforskningen som räddat hans liv. De räknade med cirka 20 personer, men för att underlätta kontakten med vännerna gjorde Mathias fru ett facebookevenemang. Ryktet spred sig och när dagen kom dök närmare 1000 personer upp och deltog i promenaden.

Så föddes konceptet som sedan spridit sig i bandysverige och vidare till andra idrotter runtom i landet. Vi på Passalen vill självklart stödja den viktiga forskningen rörande hjärnans alla sjukdomar. Häng på du också!


Läs mer om Mathias ”Bissen” Larssons resa på www.bissenbrainwalk.se och om Passalens verksamhet på www.passalen.se