IFK Kungälv förlorade på söndagen en målrik träningsmatch mot Tillberga i Västerås med 5-6. Tungan på vågen för hemmalaget var deras nyförvärv Rinat Shamsutov som stod för två mål, varav det matchavgörande.
– Anfallsmässigt gör vi en ganska bra match tycker jag. Sedan straffas vi direkt när vi gör indianer och onödiga bolltapp, men sådant går att rätta till, säger IFK Kungälvs lagledare Jörgen Sjöholm.

IFK Kungälv och Tillberga följde var andra målmässigt matchen igenom. Kungälv tog tidigt ledningen genom Ted Skoglund på passning av Fredrik Johansson. Tillberga kvitterade innan Temmu Määttä lyckades peta in bollen efter en hörna vilket betydde 2-1 till Kungälv.

Tillberga kom tillbaka ännu en gång och kunde sedan gå till halvtidsvilan i ledning med 4-3. Tillbergas 2-2 mål kom från Rinat Shamsutov som senare kom att avgöra matchen.

Kungälv visade stark moral matchen igenom och kom tillbaka till 5-5 efter att Tillberg tidigt gjorde 5-3 i början av den andra halvleken.

Med drygt 20 minuter kvar att spela tog Tillberga en timeout och några minuter senare gjorde Shamsutov 6-5 målet.

I Kungälv saknades för dagen Mikael Lindberg (sjuk) och försvararen Markus Hillukkala (ljumskproblem).

Trots förlusten var IFK Kungälvs lagledare Jörgen Sjöholm positiv efter matchen.

– Jag tycker vi spelar ett riktigt bra anfallsspel med bra kombinationer och bollsläpp egentligen under hela matchen. Det var riktigt kul att se. Adam Rudell var en som visade framfötterna idag och var riktigt duktig. Sedan blir vi hårt straffade när vi gör enkla bolltapp och slår indianare på mitten. Men det är sådant som går att rätta till. Det hade varit mer oroande om vi hade kört fast helt i anfallsspelet och det tycker jag fungerade bra idag, säger Jörgen Sjöholm.

Sjöholm betonar också att Tillberga är ett lag som håller en högre klass än förra säsongen.

– Tillberga är ett bra lag som fått in några riktigt duktiga spelare. Det går inte lika fort för Rinat som det gjorde förr men han håller fortfarande väldigt hög klass med bra blick för spelet och han gör väl två mål idag också, säger Jörgen Sjöholm.

Nästa vecka väntar nu Sapa cup för IFK Kungälv i Vetlanda.

– Det ska bli riktigt kul. Då ställs vi mot bra mostånd igen och får några välbehövliga matcher innan elitserien börjar, säger Jörgen Sjöholm.

Matchfakta: