IFK Kungälv och Kareby IS spelar gemensamt kommande säsong med ett lag i division 1. Laget kommer att spela under namnet Kareby-Kungälv. Ett lag som ska ge unga spelare chansen att få matcher tillsammans med äldre seniorer som fortfarande brinner för bandyn.

Inför årets säsong kommer därför IFK Kungälv  eller Kareby IS inte att spela med egna P-20-lag i seriespel utan istället låta juniorerna från lagen få matchning på seniornivå. IFK Kungälvs nye skribent och fotograf Johan Spanås tog sig ner till en av lagets träningsmatcher för att ta reda på mer om det nya utvecklingslaget.

En av de drivande personerna bakom satsningen är Stefan Berggren , lagledare och materialare för utvecklingslaget. Stefan är med sin entusiasm och sitt intresse för bandyn en stor anledning till att laget bildats.

– Laget är ett utvecklingslag och består till mestadels av spelare födda på 90-talet. Naturligtvis är
spelare från båda klubbarna med och de är födda mellan -88 och -99. Det går under IFK Kungälvs regi men ekonomiskt så delar IFK Kungälv och Kareby IS både på utgifter och inkomster, säger Stefan Berggren.

De två huvudtränarna Ola Dagliden och Henrik Carlson kommer senast från Kareby IS och får hjälp av Freddy Hansen och Stefan Berggren i ledarstaben. Både Ola Dagliden och Henrik Carlsson har också rutin från spel med IFK Kungälvs a-lag från 90-talet och början av 2000-talet. I staben ingår också skridskotekniker Glenn Gustafsson och Carl Olsson som sköter de administrativa uppgifterna runt laget.

Kareby-Kungälv kommer spela sina hemmamatcher på Skarpe Nord i Karebys rödblå matchställ.

I söndags spelade laget mot Höjden. En match ni kan se laguppställningar och statistik från här.

IFK Kungälv och Kareby IS tror mycket på det nya laget som förhoppningsvis kommer att stärka bandyn i Kungälv på både kort och lång sikt.

Fler bilder och mycket andra bandyfoton från Skarpe Nord kan den som vill se på www.bandyfoto.se